פתחתי את המקרר לראות מה מתחבא בכלי אחסון הייעודים. גיליתי קערת ספגטי שנשארה במקרר מאתמול (הכנו בולונז פצצה). גבינות בחרתי ממה שהיה: שמנת חמוצה, קוטג וקצת ריקוטה אבל אפשר לגוון חופשי ולפי המלאי במקרר.
פשטידה משאריות פסטה
מצרכים:
בערך 3 כוסות פסטה מבושלת מכל סוג
1 גביע שמנת חמוצה
1 גביע קוטג
2 כפות ריקוטה
מלח ופלפל
לבשמל:
1 כף קמח
1 כף חמאה
1 כוס חלב
מלח
לסיום:
גבינה מגוררת (העמק, פרמזן, מוצרלה יבשה, גאודה. קיצר: מה שיש)
אופן הכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות
מערבבים גבינות ופסטה.
בסיר קטנה שמים חמאה וקמח ומערבבים עד שהכל נמס. מוסיפים חלב ומבשלים עד הסמכה (מסננים במידת הצורך)
יוצקים את הבשמל על הפסטה עם הגבינות
מפזרים גבינה מגוררת ואופים 40 דקות