חזרנו מיוון וכבר הראש חולם על הטיול המשפחתי בקיץ עם הילדים. להתבודד, כהרגלנו, באיזה פינה נידחת באי, מול הים, רק הילדים, אנחנו, שני סוסים, עץ זית ואוושת גלים. אבל עד הקיץ יש זמן והחלטתי שנכון יהיה לנצל אותו בהכנה של העוף הכי טעים שיש. בוודאות. עוף יווני שלם, בשמן זית מתובל בתבלינים, ירקות שנצלים בשומן העוף הניגר מעליהם. העור פריך ומתפצח, הבשר רך ועסיסי והחיים, החיים יכולים להיות יפים. וטעימים. רק צריך לכוון את התדר הנכון ופתאום הקוסמוס חי בהרמוניה מופלאה. איפה הייתי? כן, עוף יווני. אני חייב ריטריט. או לעשות איוסקאה. או סתם להוציא את הילדים מהגן עוד רבע שעה אז הנה המתכון.
עוף יווני שלם
מצרכים:
1 עוף שמנמן שלם וחתיך
2 תפוחי אדמה קלופים, קוביות
2 בצלים סגולים קלופים, קוביות
2 זוקיני קלופים זברה, קוביות
1 כף אורגנו יבש
5 עגבניות פרוסות לחצי
מלח גס, פלפל שחור
לשמן המתובל:
1 כוס שמז
קליפת לימון
10 ענפי טימין, רוזמרין, אורגנו
4 שיני שום דפוקות
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטורבו גריל עליון 180 מעלות
שמים תבלינים ושמן בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים חמש דקות. מצננים.
בתבנית מניחים תפוח אדמה, זוקיני, בצל סגול, אורגנו יבש, מלח ושמן זית. מסדרים מעל עגבניות חצויות.
מניחים רשת מעל התבנית ומעליה את העוף. מורחים שמן זית מתובל ובוזקים מלח גס בנדיבות.
מכניסים לתוך העוף חצי לימון ועשבי תבלין מהשמן המתובל
צולים חצי שעה. מוציאים ומורחים בשמן
חוזרים על זה עוד פעמיים.
מפרקים את העוף ומניחים על הירקות. צולים בתנור על 240 מעלות ל- 8 דקות.