אין ריח יותר שווה מריח של עוף בגריל, זה אחד הדברים שישר עושים אותי רעב. מזל שזה אחד הדברים הכי קלים להכנה.
החלק הכי מסובך זה לערבב את המרינדה. כל השאר כבר קורה בתנור.
עוף בגריל עם תפוחי אדמה
תנור – 180 מעלות
מצרכים:
5 ירכי עוף
המון בייבי תפוא
6 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
מרינדה:
1 כןס שמן זית
1 כף אבקת שום גבישי
1 כף פילדלפיה (אפשר גם תבלין גריל עוף אם אתם מעדיפים)
1 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף דבש (אם בא לכם. אני לא מוסיף)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים מרינדה.
מסדרים בתבנית תפוחי אדמה ובצלים ומתבלים בשמן המתובל
מסדרים על רשת את העופות, מורחים במרינדה ומפזרים מלח גס.
צולים חצי שעה. מוציאים ומרישים שוב את העופות
מחזירים לחצי שעה נוספת