אני לא יודע למה המתכון הזה כל כך תפס,
ולמה כולם מחפשים בגוגל את העוגת שוקולית של אמא שלי
כי זה המתכון הפשוט בעולם שכמעט כל אמא בישראל מכינה, אבל עם הצלחה לא מתווכחים.
ועם יד על הלב, זאת עוגה כל- כך פשוטה, שישר מקפיצה אותי אחורה לזכרונות הילדות מהבית.
ודבר אחרון, אתם חייבים, אבל חייבים! להגיש את העוגה עם כדור גלידת וניל. וואו. אין דבר כזה עוגת שוקולית של עדנה- בלי כדור גלידה.
הכנתם גם? תשתפו אותי באינסטגרם
עוגת שוקולית של אמא שלי
מרכיבים לעוגה בקוטר 22:
4 ביצים
150 מ”ל (3/4 כוס) שמן צמחי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
180 מ”ל (3/4 מיכל) שמנת מתוקה 38%
140 גרם (כוס) שוקולית או 3/4 כוס שוקולית + 1/4 כוס קקאו
140 גרם (כוס) קמח תופח
לציפוי
80 מ”ל (1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%
100 גרם (חפיסה) שוקולד חלב, שבור לקוביות
סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה מניחים ביצים, שמן, סוכר ושמנת וטורפים היטב.
- מוסיפים קמח ושוקולית וטורפים עד שהתערובת אחידה. חשוב לא לטרוף יותר מדי.
- מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע שלה יוצא עם פירורים לחים.
- בינתיים ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מצפים אותה בשוקולד המומס. ממתינים 15-30 דקות עד שהיא תצטנן מעט ורק אז מפזרים סוכריות צבעוניות.
פורסם לראשונה אצל קרוטית הנפלאה.