שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

עוגת שוקולית של אמא שלי

אני לא יודע למה המתכון הזה כל כך תפס,
ולמה כולם מחפשים בגוגל את העוגת שוקולית של אמא שלי
כי זה המתכון הפשוט בעולם שכמעט כל אמא בישראל מכינה, אבל עם הצלחה לא מתווכחים.
ועם יד על הלב, זאת עוגה כל- כך פשוטה, שישר מקפיצה אותי אחורה לזכרונות הילדות מהבית.

ודבר אחרון, אתם חייבים, אבל חייבים! להגיש את העוגה עם כדור גלידת וניל. וואו. אין דבר כזה עוגת שוקולית של עדנה- בלי כדור גלידה.

הכנתם גם? תשתפו אותי באינסטגרם

צילום: סופגי

עוגת שוקולית של אמא שלי

מרכיבים לעוגה בקוטר 22:

4 ביצים
150 מ”ל (3/4 כוס) שמן צמחי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
180 מ”ל (3/4 מיכל) שמנת מתוקה 38%
140 גרם (כוס) שוקולית או 3/4 כוס שוקולית + 1/4 כוס קקאו
140 גרם (כוס) קמח תופח

לציפוי
80 מ”ל (1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%
100 גרם (חפיסה) שוקולד חלב, שבור לקוביות
סוכריות צבעוניות לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה מניחים ביצים, שמן, סוכר ושמנת וטורפים היטב.
  3. מוסיפים קמח ושוקולית וטורפים עד שהתערובת אחידה. חשוב לא לטרוף יותר מדי.
  4. מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע שלה יוצא עם פירורים לחים.
  5. בינתיים ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
  6. כשהעוגה יוצאת מהתנור מצפים אותה בשוקולד המומס. ממתינים 15-30 דקות עד שהיא תצטנן מעט ורק אז מפזרים סוכריות צבעוניות.

 

פורסם לראשונה אצל קרוטית הנפלאה.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

בטטות אפויות עם שום

קבלו את המתכון לבטטות אפויות עם שום מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

פיתה ביתית

פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

אם תמיד חשבתם שלהכין פיתה ביתית זה בלתי אפשרי, המתכון הזה בדיוק בשבילכם. וממש בקרוב הבית שלכם יתמלא בריח נפלא של מאפייה כמו ביום שישי בבוקר!

מעקודה

מעקודה מרוקאית

המאפה המרוקאי המפורסם- המעקודה! כן כן, גם אצלי בבית, למרות שאני בכלל פולני שלם ואפילו דיי גאה. בקיצור, 20 דקות עבודה ויש לכם ארוחה לכל המשפחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)