שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

עוגת קרפים שלי – ניו יורק תל אביב

צילום: סופגי

את אמיר צ'יזיק פגשתי בפעם הראשונה ב2011 במנהטן. הגעתי לשם לביקור של עשרה ימים עם יריב, חבר נוסף שלי מישראל.
צ'יזיק הוא ג׳ינג׳י אימפולסיבי עם הפרעות קשב וריכוז, או.סי.די משוגע ובעיקר קפצון חסר מעצורים.
אמיר החליט שזה יהיה רעיון נפלא לעשות מסע פיצות בניו יורק ויריב טען שהכי טוב שנעשה מסע לילי.

חצות בדיוק נפגשנו בסוהו ופשוט כמו שלושה משוגעים לחלוטין עברנו בין פיצריות סליזיות ואפלוליות עם מקסיקנים במבטא איטלקי או להפך. לקראת חמש בבוקר עם חמישה קילו עודפים נזרקנו בסנטרל פארק וחיכינו לזריחה שתאיר את האי. צ'יזיק התעקש שנכנס לאיזה היכל עצום מימדים על רחוב 59 והחמישית. כלבו ענק עם בגדי מעצבים ומסעדות של מיטב השפים העולמים ואלוהים כמה אני אוהב את ניו יורק. באחד הדוכנים הצדדים הייתה עוגת קרפים מאצ'ה שעוד בקושי ידענו מה זה אם בכלל. קניתי מיד את העוגה (לא משולש אלא את כולה) ואחרי ביס אחד ידעתי שכשאפתח את שולחן- עוגת קרפים תהיה הראשונה להיכנס לרשימת קינוחי המסעדה.

את הקרפים הדקיקים כדאי ורצוי להכין מראש. והדבר הכי כיף זה שאפשר למרוח כל קרם שרק תרצו: מסקרפונה או פטיסייר, שוקולד, פיסטוק או תותים.

האגדה מספרת שעוגת קרפים אמיתית ומלכותית מכילה 23 שכבות בדיוק, כמחווה למספר החולצה של מייקל ג'ורדן האגדי. וייתכן ביותר שהמצאתי זאת הרגע.

 

ואם גם אתם הכנתם, מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

לפני השריפה. צילום: סופגי

עוגת הקרפים שלי- ניו יורק תל אביב

מרכיבים:
לקרפים
500 גרם חלב
30 גרם סוכר
2 ביצים
40 גרם חמאה מומסת
350 גרם קמח 

לקרם פטיסייר וניל
1 ליטר חלב
1 מקל וניל או 15 גר' מחית וניל
200 גרם חלמונים
200 גרם סוכר
100 גרם קורנפלור
400 גרם חמאה מומסת
600 גרם שמנת מתוקה

למרנג שוויצרי
100 גרם חלבון
150 גרם סוכר

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מתחילים עם הקרפים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה. אם נוצרים גושים ניתן לטחון עם בלנדר מוט ולסנן.
  2. מחממים מחבת טפלון, משמנים מעט (מומלץ עם תרסיס שמן), ומטגנים שכבה דקה של הבלילה משני הצדדים, עד לקבלת קרפ דק וזהוב. מניחים את הקרפים בצד.
  3. מכינים את קרם הפטיסייר: מרתיחים בסיר את החלב והווניל.
  4. מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
  5. מוסיפים את חלב הווניל הרותח לקערת החלמונים, הסוכר והקורנפלור, ומערבבים היטב.
  6. מחזירים את כל התערובת לסיר, ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מגיעה לרתיחה.
  7. מעבירים את התערובת החמה לקערה, מוסיפים את החמאה וטורפים עד לתערובת אחידה.
  8. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ודואגים לכך שהניילון ייצמד גם לקרם עצמו (הניילון חייב לגעת בקרם כדי להימנע מהיווצרות קרום בחלקו העליון).
  9. מכניסים את הקערה למקרר לקירור מוחלט.
  10. מוציאים את הקרם, וטורפים אותו שוב עד לקבלת מרקם קרמי.
  11. מקציפים שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הקרם.
  12. מכינים את המרנג: מחממים על בן מארי את החלבון יחד עם הסוכר, תוך כדי ערבוב, עד לרגע בו הסוכר נמס לחלוטין.
  13. מקציפים את התערובת שנוצרה במיקסר עם בלון הקצפה, עד ליצירת קצפת יציבה.
  14. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8-10 מ"מ.
  15. מרכיבים את העוגה: מרכיבים שכבות של קרפים ומורחים ביניהם קרם פטיסייר (סך הכל שש שכבות של קרפ, כשהשכבה האחרונה היא קרפ).
  16. מזלפים מעל הקרפ האחרון עיגולים של מרנג, שורפים את העיגולים בעזרת ברנר ומגישים.
צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

סלט בורגול וחמוציות

סלט בורגול וחמוציות

סלט בורגול וחמוציות עם ערימות עשבי תיבול, קצת חריף ומלא לימון. טעמתי אותו כשהייתי ילד ומאז הפך להיות בין הסלטים האהובים עליי.

תגובה אחת

  1. שלום עומר ותודה על שיתוף המתכון, איך היית משנה את המתכון (אם בכלל אפשרי) על מנת שיתאים לחולה קרוהן, מעוניין להכין לאשתי את העוגה והיא חוותה התפרצות לאחרונה, תודה מראש.
    ניר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)