אין כמו ספרינג רול. נשבע לכם שאני כותב את זה ועלה לי חיוך קטנטן.
פשוט מאכל כיפי וקליל, הכנה סופר פשוטה ומהירה, שפע ירקות טריים ומהממים מהתוצרת הכי טובה שיש.
אז כל זה- בתוך דף אורז שקוף.
ואפילו בריא ומזין נכלל בין שלל היתרונות שבו.
גם לכם קרה שהרגשתם שאתם צריכים לשלב יותר ירקות ביומיום שלכם אבל כמה כבר אפשר לאכול סלט קצוץ לעזאזל?!?
אז הנה! עלינו על הפתרון חברים. אתם לא לבד.
הכיף האמיתי זה כמה אפשר לשחק עם המרכיבים והמילויים השונים, באמת שאפשר להכניס כל דבר שעולה לכם לראש. תנסו, מה כבר יכול להיות? רע זה לא יהיה. עליי.
כאן במתכון כתבתי את הגרסה האהובה עליי- שהפעם הוספתי גם סלמון טרי שהשתלב מעולה.
הכנתם גם? יופי. תשאירו לי אחד בצד ותתייגו אותי באינסטגרם! 🙂
ספרינג רול צבעוני שיקשט לכם את השולחן
מרכיבים:
4 דפי אורז (אני השתמשתי בדפי אורז מרובעים 22 ס״מ וחציתי לשניים- כמו בתמונות)
50 גרם סלמון טרי פרוס
1/2 אבוקדו פרוס
מלפפון מקולף חתוך לרצועות
רבע כרוב סגול
סומסום שחור ולבן
גזר פרוס לרצועות
3 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 צ׳ילי פרוס לטבעות (אפשר להוסיף או להפחית, לפי מדד החריפות שלכם)
1/2 כפית שומשום
אופן ההכנה:
- משרים דף אורז במים פושרים כ20 שניות עד שהוא מתרכך ונהיה מעט דביק.
- מסדרים במרכז הדף את הסלמון והירקות שחתכנו.
- מקפלים את שני צידי הדף מימין ומשמאל למרכז (מעל הירקות) ולאחר מכן מתחילים לגלגל את הרול מהצד שקרוב אלינו ומהדקים תוך כדי.
- ניתן לאכול את הרול בשלמותו או לחצות אותו לשניים כמו בתמונה ולחלוק יחד. זה תלוי בגודל דף האורז שלכם.
- אל תוותרו על הרוטב!
הערות ושדרוגים:
שוב, ניתן להחליף את הירקות בכל ירק טרי שאתם אוהבים! הכל הולך והכל יהיה טעים 🙂