דג סלמון ברוטב הדרים זו מנת סתיו מופלאה.
זו בדיוק התקופה הזו בשנה, העונה בה הפרדסים מפוצצים בתפוזים וקלמנטינות, פומלות ואשכוליות ולימונים ותפוזונים סינים.
כמה כיף זה לעשות טיול בפרדסים בין הריחות הנפלאים והכה דומיננטיים שיש להדרים, ולחשוב מה אפשר לבשל איתם.
לשתות מיץ תפוזים אנחנו יודעים, סבבה, לקלף פומלות ולנשנש את הפלחים- מכירים, עוגת תפוזים וקלמנטינות? גם מכירים.
בעיניי דווקא, התענוג הגדול מכולם זה שההדרים המתקתקים הללו משתדכים מדהים עם דג סלמון.
כל שישי אתם מכינים את אותו פילה סלמון בתנור באותם תבלינים? הנה, לארוחת שישי השבוע יש לכם גרסה חדשה וצבעונית. נצלו את העונה הזו!
הכנתם? תתייגו אותי באינסטגרם 🙂
דג סלמון בתנור ברוטב הדרים
מרכיבים:
500 גרם פילה סלמון ללא עור, פרוס לקוביות בגודל 4 ס"מ
2 יחידות הדרי העונה, פרוסים. אפשר אשכולית/תפוזים/קלמנטינות.
צ׳ילי אדום פרוס דק- לפי הטעם
בצל ירוק פרוס דק
לרוטב
2 כוסות מיץ תפוזים טרי
2 כפות שמן זית
5 שיני שום קצוצות
2 כפות דבש
5 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
2 ענפי טימין
אופן ההכנה:
- מניחים בסירים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש גבוהה עד שהוא מצטמצם בחצי ומקבל מרקם של סירופ (כ7 דקות).
מניחים בצד עד שמצטנן. - מערבבים היטב בקערה את קוביות הסלמון יחד עם הרוטב ומניחים על תבנית המתאימה לתנור.
- מפזרים את ההדרים הטריים.
- מכניסים לצלייה בתנור שחומם מראש על 220 מעלות במצב גריל כ10 דקות.
- כשמוציאים מהתנור מפזרים את הצ׳ילי והבצל ירוק ומגישים.
פורסם לראשונה בבישולים מבית אסם.
5 תגובות
את ההדרים הפרוסים לשים רק אחרי בתבנית לפני האפייה בתנור ? או מתי שהרוטב על הגז ?
היי אופיר, את ההדרים מפזרים לפני שהתבנית נכנסת לתנור 🙂
היי עומר, אשמח לעצתך, מה מומלץ להגיש ליד כתוספת? 🙏
אין מלח במתכון?
אפשר להשאיר את הסלמון כמו שהוא כ-פילה? ולא לחתוך?