שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

דג סלמון בתנור ברוטב הדרים

דג סלמון ברוטב הדרים זו מנת סתיו מופלאה.

זו בדיוק התקופה הזו בשנה, העונה בה הפרדסים מפוצצים בתפוזים וקלמנטינות, פומלות ואשכוליות ולימונים ותפוזונים סינים.
כמה כיף זה לעשות טיול בפרדסים בין הריחות הנפלאים והכה דומיננטיים שיש להדרים, ולחשוב מה אפשר לבשל איתם.
לשתות מיץ תפוזים אנחנו יודעים, סבבה, לקלף פומלות ולנשנש את הפלחים- מכירים, עוגת תפוזים וקלמנטינות? גם מכירים.

בעיניי דווקא, התענוג הגדול מכולם זה שההדרים המתקתקים הללו משתדכים מדהים עם דג סלמון.
כל שישי אתם מכינים את אותו פילה סלמון בתנור באותם תבלינים? הנה, לארוחת שישי השבוע יש לכם גרסה חדשה וצבעונית. נצלו את העונה הזו!

 

הכנתם? תתייגו אותי באינסטגרם 🙂

דג סלמון בתנור ברוטב הדרים
צילום: סופגי

דג סלמון בתנור ברוטב הדרים

מרכיבים:

500 גרם פילה סלמון ללא עור, פרוס לקוביות בגודל 4 ס"מ
2 יחידות הדרי העונה, פרוסים. אפשר אשכולית/תפוזים/קלמנטינות.
צ׳ילי אדום פרוס דק- לפי הטעם
בצל ירוק פרוס דק

לרוטב
כוסות מיץ תפוזים טרי
2 כפות שמן זית
5 שיני שום קצוצות

2
כפות דבש
5 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
2 ענפי טימין

אופן ההכנה:

  1. מניחים בסירים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש גבוהה עד שהוא מצטמצם בחצי ומקבל מרקם של סירופ (כ7 דקות).
    מניחים בצד עד שמצטנן.
  2. מערבבים היטב בקערה את קוביות הסלמון יחד עם הרוטב ומניחים על תבנית המתאימה לתנור.
  3. מפזרים את ההדרים הטריים.
  4. מכניסים לצלייה בתנור שחומם מראש על 220 מעלות במצב גריל כ10 דקות.
  5. כשמוציאים מהתנור מפזרים את הצ׳ילי והבצל ירוק ומגישים.
צילום: סופגי

 

פורסם לראשונה בבישולים מבית אסם.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

מתכונים לראש השנה 2021

מתכונים לראש השנה 2021!

מתכונים לראש השנה! היה לי חשוב הפעם להכין לכם מתכונים שהם הכי בית. כאלו שיחרטו בכם זיכרון של חגים, של משפחה, של טעמים, של חום

פירה טבעוני עם שום קונפי

גם אני חשבתי שאין דבר כזה פירה טבעוני טעים. איך המנה הזאת יכולה להתקיים בלי חמאה ושמנת לעזעזאל? אז חשבתי. נסיתי. טעים. תנסו גם.

4 תגובות

  1. את ההדרים הפרוסים לשים רק אחרי בתבנית לפני האפייה בתנור ? או מתי שהרוטב על הגז ?

    1. היי אופיר, את ההדרים מפזרים לפני שהתבנית נכנסת לתנור 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)