סלט קישואים עם יוגורט
מרכיבים:
8 קישואים קטנים קלופים
מעט שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 גביע יוגורט טבעי סמיך
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- פורסים את הקישואים בעובי 1/2 ס״מ ומנגבים במגבות נייר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מברשת מורחים משני הצדדים במעט שמן זית.
- אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. במהלך האפייה הופכים את הקישואים ולאחר מכן מעבירים לקערה.
- מערבבים בקערה קטנה את השום והיוגורט, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות עם פרוסות הקישואים המטוגנות.
- מגישים בטמפרטורת החדר ואוכלים בהנאה 🙂
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן