סלקים צלוייים, גרגירי כוסברה קלויים וג׳ינג׳ר קצוץ נכנסים לבר.
סתם, עזבו בדיחות ותקשיבו לי ברצינות. זה לא סתם עוד סלט סלק. הוא עשיר, בריא, עוקצני, מתקתק ועם אוממי לא נתפס.
מתאים לשולחן חג או ערב שישי וגם סתם ככה באמצע השבוע (תאמינו לי אם אספר לכם שריי תמיד פותח את המקרר בבוקר כשהוא קם, ואיכשהו תמיד שולף לעצמו שאריות מהסלט ישירות לפה (וקצת על הבגדים)?
הסלט סלק הזה נוצר מתוך פרוייקט שעשיתי עם בישולים של אסם.
במידה ולא תשיגו את הרוטב כיום,
צירפתי מתכון דומה ולא פחות מוצלח.
הכנתם? תשתפו אותי באינסטגרם
סלט סלק עם טוויסט פיקנטי
מרכיבים:
3 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות (חפשו במכולת סלקים מבושלים בוואקום)
1/4 כוס רוטב בסיס לבישול אסם
1/2 כפית פלפל חריף קצוץ
1/2 לימון סחוט
1/2 כוס כוסברה טרייה (או פטרוזיליה)
1/2 כוס בצל ירוק
אופציה נוספת לרוטב
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
2 כפות סילאן טבעי
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
4 כפות מים
רבע כפית שאטה גרוס
מלח ופלפל
כוסברה לקישוט
אופן ההכנה:
- מקלפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות.
- קוצצים את הפלפל החריף, כוסברה ובצל ירוק.
- מערבבים יחד את כל המרכיבים בקערה, מתבלים בלימון סחוט ורוטב בסיס לבישול של אסם ומגישים.
אם אתם מכינים את האופצייה השנייה
מקלפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, מפזרים על הסלק.
מוסיפים מעל הסלט כמה עלי כוסברה ומגישים.