סלט בטטות וקישואים חם
מרכיבים:
1 כף שמן זית
500 גרם קישואים קטנים קלופים, פרוסים לאורך בעובי 1/2 ס״מ
250 גרם בטטות חצי מבושלות חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית שמן שומשום
1 כף מיץ לימון מסונן
מלח ופלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת טפלון גדולה או ווק, מוסיפים את השמן ומטגנים את הקישואים משני הצדדים על אש גבוהה כ1-2 דקות.
- מוסיפים את קוביות הבטטה, מזלפים את שמן השומשום ומיץ הלימון ומבשלים 2-3 דקות נוספות. שומרים כל הזמן על אש גבוהה ועל בחישה עדינה.
- מסירים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז