סינבון – עוגת השמרים הכי נמכרת ממאפיית ללוש

יקי שגיא, קונדיטור, שף, בעלים של קונדיטוריית ללוש מקיבוץ בארי אבל לפני הכל הוא חבר טוב שלי. ב7/10 יקי איבד כמעט מאה חברים ורבים אחרים נחטפו לשבי בעזה. יקי ומשפחתו ניצלו למזלו הרב, אבל הקונדיטוריה שבבעלותו נסגרה ואין לדעת מתי תפתח שוב אם בכלל. בימים אלו יקי הקים את ״ללוש״ בתוך קונדיטוריית לחמים שבתל אביב והוא מוכר בה מאפה יווני: ספנקופיטה שכל כולו על טהרת תוצרת העוטף – גבינה ממחלבות בארי, מנהל המחלבה דרור אור שבוי בעזה. אשתו נרצחה. ילדיו שוחררו מהשבי. התרד ממושב עין הבשור והחצילים של הירקן חג׳בי ממושב יכיני.
לפני אותה שבת שחורה הגיעו מכל הארץ לאכול את הסינבון של יקי. השבוע יקי הגיע אלי כדי ללמד אתכם ואותי את המתכון לסינבון של העוטף.

סינבון

סינבון מהעוטף
עוגת השמרים הכי נמכרת ממאפיית ללוש, של יקי שגיא מקיבוץ בארי

לבצק:
500 גרם קמח
22 גרם שמרים טריים
150 גרם חלב
80 גרם סוכר
150 גרם ביצים
8 גרם מלח
150 גרם חמאה רכה
רוטב קרמל:
500 גרם סוכר
50 גרם מים

מילוי קינמון:
150 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1/4 כפית מלח

לציפוי קרם שמנת:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם גבינת שמנת בטמפ' החדר (30% שומן)
200 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
בקערת מיקסר להניח את השמרים עם החלב והסוכר, לערבב מעט ולהשאיר בצד 10 דקות. לאחר מכן להוסיף ביצים ולערבב עם וו לישה. תוך כדי הערבוב להוסיף את הקמח והמלח.
כשהבצק אחיד להוסיף את החמאה בקוביות קטנות.
להמשיך לישה עוד כ-15 דקות ועד שהבצק אחיד וחלק.
יוצרים מהבצק כדור ומניחים להתפחה של כ-40 דקות או עד הכפלת הנפח.
מחממים תנור ל180 מעלות.
בינתיים מכינים את ממרח הקינמון:
מערבבים במטרפה את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד מכוסה בניילון.

הכנת הציפוי:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה עם מטרפה עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
כאשר הבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומרדדים אותו למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את ממרח הקינמון על כל הבצק בשכבה נדיבה ומגלגלים בעדינות לרולדה גדולה. חותכים לשבלולים לפי גובה התבנית שבחרנו.
מסדרים בתבנית עם נייר אפיה ברווחים של כ-1-2 ס"מ ביניהם.
מתפיחים שוב להכפלת הנפח.
אופים כ-25 דקות או עד הזהבה.
כשהעוגה בתנור מכינים את רוטב הקרמל: מניחים את המים והסוכר בקלחת ומבשלים תוך ערבוב עם כף עץ לאט לאט עד לקבלת רוטב חום עינברי.
יוצקים בזהירות מעל העוגה המוכנה.
כשהיא מתקררת מורחים מעליה את קרם הגבינה
ומגישים.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פוקאצ'ה קטוגנית

פוקאצ'ה קטוגנית

המתכון לפוקאצ׳ה הקטוגנית הזו מתבסס על המתכון של סיגל מיארה שהכניסה אותי לפני כמה שנים לעולם הקטוגני, ולצערה לא הבינה שגזרה את דינה שנים קדימה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)