שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מרק פלפלים הכי טעים שיש

אם תשאלו אותי מהי הדרך הטעימה ביותר לאכול פלפל, אני אענה לכם הרבה תשובות.
סלט פלפלים קלויים, שקשוקה עם פלפלים, ממולאים ויש עוד רשימה ארוכה, בין היתר מרק פלפלים.

אבל התשובה הכי חשובה היא: רק פלפל כזה שנקלה על אש גלוייה.

עכשיו תקחו את כל הטעמים הללו שאתם כבר מדמיינים היטב בראשכם,
תוסיפו טיפה שמנת,
קצת תבלינים ועשבי תיבול,
הרבה מים.

ותקבלו מרק פלפלים מעושן קלות, וטעים ברמות.

 

ואם הכנתם גם- תשתפו אותי באינסטגרם

צילום: שירן כהן שי

מרק פלפלים הכי טעים שיש

מרכיבים:

10 פלפלים אדומים שטופים היטב
2 בטטות
1 בצל לבן פרוס
2 גזרים קלופים ופרוסים
4 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס שמן זית
פלפל אדום חריף
מים / ציר עוף לדילול
2 חבילות שמנת לבישול 15%
מלח פלפל
2 ענפי טימין
קרעי חלה לקרוטונים
להגשה: פרוסות סנט מור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל220 מעלות טורבו גריל עליון וקולים את הפלפלים עד שהעור שלהם משחים לחלוטין ומתפורר. אפשר לחילופין לקלות אותם על להבת הגז.
  2. מעבירים אותם לשקית ואוטמים היטב למשך חצי שעה. לאחר מכן קולפים את הפלפלים (לא שוטפים אותם)- גם אם נשארו חתיכות כהות מהקלייה- זה בסדר גמור. זה ייתן טעם.
  3. מחממים שמן זית בסיר עמוק ורחב, מטגנים על אש נמוכה את הבצל הלבן, השום, פלפל חריף ומגבירים את האש קלות ומטגנים לקרמול.
  4. מוסיפים את הפלפלים הקלויים, הגזרים, הבטטה, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מוסיפים נוזל עד לכיסוי, מגבירים את האש לרתיחה, לאחר כ2 דקות מנמיכים את האש למינימום, מכסים את הסיר עם חצי מכסה ומבשלים על אש קטנה.
  6. לאחר 45 דקות, נעביר את כל המרק למעבד מזון וטוחנים.
  7. מוסיפים את השמנת ומחזירים לאש נמוכה ל15 דקות.
  8. קולים את קרעי החלה ב180 מעלות עד שנחרכים והופכים לקרוטונים זהובים ויפים.
  9. מגישים עם פרוסת סנט מור, ענף טימין והקרוטונים.
מרק פלפלים
צילום: שירן כהן שי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

כדורי צ׳ורוס

צ׳ורוס באיזה צורה שתבחרו

הייתה לי פעם פנטזיה למלא צ׳ורוס בשוקולד ומימשתי אותה עוד בחדר האוכל. לא מזמן התחשק לי כדורי צ׳ורוס ממולאים באוראו. היכנסו למתכון טעים במיוחד!

מון בלאן פטל

מון בלאן מיס פטל

התחשק לי משהו קלאסי, אבל כמובן, ״קצת אחר״… ידעתי שמיס פטל היא הכתובת לקלאסיקה עם טאצ׳ עדכני והיא הבריקה עם מון בלאן פטל. מון בלאן,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)