אם תשאלו אותי מהי הדרך הטעימה ביותר לאכול פלפל, אני אענה לכם הרבה תשובות.
סלט פלפלים קלויים, שקשוקה עם פלפלים, ממולאים ויש עוד רשימה ארוכה, בין היתר מרק פלפלים.
אבל התשובה הכי חשובה היא: רק פלפל כזה שנקלה על אש גלוייה.
עכשיו תקחו את כל הטעמים הללו שאתם כבר מדמיינים היטב בראשכם,
תוסיפו טיפה שמנת,
קצת תבלינים ועשבי תיבול,
הרבה מים.
ותקבלו מרק פלפלים מעושן קלות, וטעים ברמות.
ואם הכנתם גם- תשתפו אותי באינסטגרם
מרק פלפלים הכי טעים שיש
מרכיבים:
10 פלפלים אדומים שטופים היטב
2 בטטות
1 בצל לבן פרוס
2 גזרים קלופים ופרוסים
4 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס שמן זית
פלפל אדום חריף
מים / ציר עוף לדילול
2 חבילות שמנת לבישול 15%
מלח פלפל
2 ענפי טימין
קרעי חלה לקרוטונים
להגשה: פרוסות סנט מור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל220 מעלות טורבו גריל עליון וקולים את הפלפלים עד שהעור שלהם משחים לחלוטין ומתפורר. אפשר לחילופין לקלות אותם על להבת הגז.
- מעבירים אותם לשקית ואוטמים היטב למשך חצי שעה. לאחר מכן קולפים את הפלפלים (לא שוטפים אותם)- גם אם נשארו חתיכות כהות מהקלייה- זה בסדר גמור. זה ייתן טעם.
- מחממים שמן זית בסיר עמוק ורחב, מטגנים על אש נמוכה את הבצל הלבן, השום, פלפל חריף ומגבירים את האש קלות ומטגנים לקרמול.
- מוסיפים את הפלפלים הקלויים, הגזרים, הבטטה, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים נוזל עד לכיסוי, מגבירים את האש לרתיחה, לאחר כ2 דקות מנמיכים את האש למינימום, מכסים את הסיר עם חצי מכסה ומבשלים על אש קטנה.
- לאחר 45 דקות, נעביר את כל המרק למעבד מזון וטוחנים.
- מוסיפים את השמנת ומחזירים לאש נמוכה ל15 דקות.
- קולים את קרעי החלה ב180 מעלות עד שנחרכים והופכים לקרוטונים זהובים ויפים.
- מגישים עם פרוסת סנט מור, ענף טימין והקרוטונים.
תגובה אחת
נראה ממש טעים. מנסה היום 🙂
היה עוזר אם הית כותב לכמה מנות הכמויות האלה אמורות להספיק, בערך.
תודה!
שבת שלום!