אנ׳לא יודע אם הילדים שלכם חזרו למסגרות או שעדיין מקשקשים בזום עם חברים, אני לא יודע גם מה מד המצב רוח שלכם מראה, אבל אני משוכנע שמקלובה פתיתים אדומים יכולה מעט להבריח את הדאגות והמחשבות. אפילו לקצת. הדיירקט שלי מפוצצ בשבועיים האחרונים בבקשות למתכונים פשוטים, ״דברים של בית״, שיהיה קל וטעים. אני מניח שזו השאיפה של רובנו גם בעתות שלום, אבל בזמן מלחמה זה מעיד בעיקר על הרצון שלנו לחוש: בית. המקום הזה שפעם הרגשנו בו הכי חופשיים ובטוחים. המבצר שלנו שנפרץ ונפגע הותיר בכולנו תחושת פגיעות איומה. אני לא יודע אם המתכון הזה הוא בית קלאסי או לא, אבל אני יודע כמה הילדים שלי מתרגשים כל פעם מחדש לראות את המקלובה פתיתים אדומים במלוא תפארתה צצה מתוך הסיר, אז מבחינתי יהיו פה אלף מקלובות כל יום.
לכו תעשו סשן נשימות טוב, תלכו יחפים על האדמה, נסו לראות את הים איכשהו, לשמוע את את הגלים.
אתמול הצלחתי איכשהו להגיע לים לרבע שעה. הריח של הים בשנייה עשה אותי אדם חדש (בערך). כנסו למטבח. תבשלו לבד או עם הילדים. שימו לכם שירים שמשמחים אתכם. תדאגו לנפש.
אוהב את כולכם וביחד ננצח ❤️🇮🇱❤️
הנה מתכון.
מהפוכה פתיתים אדומים
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
2 גזרים קוביות
1 כף פפריקה
1 כף סוכר
2 כפות רסק עגבניות
1 פחית שימורים עגבניות מרוסקות
3 כוסות פתיתים
1 תפו"א אדמה גדול קלוף ופרוס לטבעות
מים רותחים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את פרוסות התפו"א להזהבה.
מוציאים לנייר סופג. באותו השמן מטגנים בצל וגזר להזהבה וריכוך, מוסיפים רסק, סוכר ופפריקה. מערבבים ומוסיפים פתיתים. מוסיפים עגבניות מרוסקות. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
בסיר טפלון משומן מסדרים פרוסות תפו"א, עליהן את הפתיתים המתובלים ויוצקים מים רותחים עד 5 ס"מ מעל הפתיתים. מערבבים בעדינות מבלי להזיז את תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים חמש דק. מכסים היטב ומעבירים לתנור ל45 דק.
מוציאים והופכים❤️ בתאבון