שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מקלובה צמחונית לצד סלסת עשבים

מקלובה
צילום: סופגי

המקלובה המסורתית והאהובה מגיעה אלינו משכנותינו הערביות, תכלס גם מאיתנו, ממש מכאן.
מקלובה היא בעצם בואו נגיד ״עוגת אורז ותפוחי אדמה״- שבדרך כלל מכינים עם עוף, תוספת של הרבה ירקות, וכל משפחה מכינה את המקלובה לפי שהסבתא עם ידי זהב (איך הן תמיד הבשלניות הכי מטורפות, איך עושים את זה?) הכינה, לפי המסורת של העדה,
כך שאני אפילו לא מכיר את כל הגרסאות הקיימות, אבל הפעם החלטתי ללכת על מקלובה צמחונית.

מה שאני הכי אוהב במקלובה זה את הצורה. מתתת על זה שהופכים את הסיר עם כל התבשיל המהודק (רק כשהוא יוצא לי טוב) והוא פשוט מתיישב על הצלחת הענקית בצורה מושלמת.
יש סיפוק גדול מזה?

אני מזהיר מראש, יש מצב שבפעם הראשונה שתנסו להפוך את הסיר לא תצליחו וקצת יתפרק לכם. אבל באמת שאין מה להתבאס, גם מקלובה מפורקת זה יפה ברמות, ובפעם הבאה בטוח שהיא תתיישב מהודקת על הצלחת ולא תזוז מילימטר. הכל זה התנסות 🙂
ואל תוותרו על הסלסת העשבים, אתם לא מבינים איך זה מוסיף.

 

הכנתם גם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם!

צילום: סופגי

מקלובה צמחונית לצד סלסת עשבים

מרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי
מלח
3 כפות+3 כפות שמן זית או קנולה
3-2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לעובי 1 ס"מ
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כף כורכום
צרור שמיר, קצוץ
כוס נענע, קצוצה
חצי כוס עלי סלרי, קצוצים דק

לסלסה
100 גרם זרשק
חצי בצל סגול קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוצה
כפית זרעי כמון
מלח
חצי לימון סחוט
מעט שמן זית

 

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. שמים את האורז בקערה ומכסים במי ברז עם כף מלח. משהים למשך שעה, מעבירים למסננת ושוטפים היטב.
  2. מעבירים את האורז לסיר עם שני ליטרים מים וכף מלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים 7 דקות ומעבירים את האורז למסננת.
  3. מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב בעל תחתית עבה מאוד, מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים שתי דקות מכל צד. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה שתכסה את תחתית הסיר, ומתבלים שוב.
  4. מערבבים את האורז עם עשבי התיבול, ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם וכורכום. מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה, מהדקים ומכסים את הסיר במגבת ועליה המכסה. מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, פותחים, מוסיפים 3 כפות שמן מעורבבות בכוס מים רותחים, מכסים ומבשלים עוד חצי שעה עד שהאורז מתרכך לחלוטין.
  5. מניחים צלחת רחבה על פתח הסיר, מחזיקים צמוד והופכים אותו בבת אחת. נותנים לסיר שתי דפיקות ומרימים אותו בזהירות. על הצלחת מתקבלת עוגת אורז ירוק עם תפוחי אדמה מושחמים. מגישים מיד.
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

בויוס תרד וריקוטה

בויוס תרד וריקוטה לצד סלט פרשי

מנה שנמצאת אצלנו בכל יום שבת- פק״ל. בויוס תרד וריקוטה שתתענגו על כל ביס ממנו. מגישים לצד סלט פרשי שלא תגידו שאני מביא לכם רק בצקים. בתיאבון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)