שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מעקודה מרוקאית

למרות שאני בכלל פולני שלם (חשוב לציין- הכי- פולני שיש)
ומי יודע, אולי נותר בי איזה אחוז של מרוקאי שעדיין לא גילינו,
אבל מעקודה כזאת- לא מביישת גם את הסבתא הכי מרוקאית שנולדה בקזבלנקה. נשבע לכם.
ולמי שלא מכיר, מעקודה זה מאפה, מין פשטידה כזו מביצים, תפוחי אדמה, תבלינים ובגדול מה שיש ברשימת מרכיבים.. 🙂

כלום עבודה, 20 דקות וסגרתם פינה, יש לכם ארוחה לכל המשפחה!
אתם אפילו יכולים לקרוא לילדים שלכם לעזור לכם בערבובים קצת, זה הופך את זה להרבה יותר טעים 🙂

הכנתם גם? צלמו ושתפו אותי באינסטגרם!

מעקודה מרוקאית

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה מבושלים
4 ביצים קשות
10 ביצים
1 כוס אפונה וגזר
4 ביצים קשות
15 קציצות בשר קטנות (לא חובה)
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם כפית מלח עד שהם מתרככים. לאחר מכן מוציאים אותם ומרסקים לפירה בעזרת מזלג/מועך.
  2. קולפים את 4 הביצים הקשות ומניחים בצד.
  3. מניחים בקערה 10 ביצים טריות וטורפים אותן היטב. מוסיפים את פירה תפוחי האדמה ומערבבים.
  4. מוסיפים אפונה וגזר, ביצים קשות שלמות ומלח. (כעת ניתן להוסיף גם קציצות בשר) ומערבבים היטב.
  5. בסיר עמוק מחממים על להבה גבוהה חצי כוס שמן. -בזמן הזה גם נחמם תנור ל200 מעלות מצב טורבו.
  6. כשהשמן רותח יוצקים את כל הבלילה לסיר.
  7. מבשלים ללא מכסה על אש גבוהה שלוש דק ואז מכסים, ומבשלים 3 דקות נוספות.
  8. מסירים את המכסה ומכניסים לתנור ל40 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
  10. מניחים מגש הפוך על הסיר והופכים בזהירות, וכך משחררים את המעקודה.
  11. נותנים למעקודה להצטנן ואז פורסים בעדינות.
  12. ניתן להגיש חם או קר. איך שאוהבים.

 

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

צימעס

צימעס אשכנזי כהילכתו

המתכון הזה כל כך פשוט להכנה, שאסור לכם לוותר עליו בארוחת החג. צימעס מתקתק לאשכנזים מבנינו (ומי שלא- זה הזמן להכיר). שיהיה חג שמח וטעים ממש!

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה

אין סוף לסוגי עוגות הגבינה שיש בעולם הזה. אבל באובייקטיביות אני סבור כי עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה זכרונה לברכה- הייתה הטעימה מכולן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)