שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מעקודה מרוקאית

למרות שאני בכלל פולני שלם (חשוב לציין- הכי- פולני שיש)
ומי יודע, אולי נותר בי איזה אחוז של מרוקאי שעדיין לא גילינו,
אבל מעקודה כזאת- לא מביישת גם את הסבתא הכי מרוקאית שנולדה בקזבלנקה. נשבע לכם.
ולמי שלא מכיר, מעקודה זה מאפה, מין פשטידה כזו מביצים, תפוחי אדמה, תבלינים ובגדול מה שיש ברשימת מרכיבים.. 🙂

כלום עבודה, 20 דקות וסגרתם פינה, יש לכם ארוחה לכל המשפחה!
אתם אפילו יכולים לקרוא לילדים שלכם לעזור לכם בערבובים קצת, זה הופך את זה להרבה יותר טעים 🙂

הכנתם גם? צלמו ושתפו אותי באינסטגרם!

מעקודה מרוקאית

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה מבושלים
4 ביצים קשות
10 ביצים
1 כוס אפונה וגזר
4 ביצים קשות
15 קציצות בשר קטנות (לא חובה)
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם כפית מלח עד שהם מתרככים. לאחר מכן מוציאים אותם ומרסקים לפירה בעזרת מזלג/מועך.
  2. קולפים את 4 הביצים הקשות ומניחים בצד.
  3. מניחים בקערה 10 ביצים טריות וטורפים אותן היטב. מוסיפים את פירה תפוחי האדמה ומערבבים.
  4. מוסיפים אפונה וגזר, ביצים קשות שלמות ומלח. (כעת ניתן להוסיף גם קציצות בשר) ומערבבים היטב.
  5. בסיר עמוק מחממים על להבה גבוהה חצי כוס שמן. -בזמן הזה גם נחמם תנור ל200 מעלות מצב טורבו.
  6. כשהשמן רותח יוצקים את כל הבלילה לסיר.
  7. מבשלים ללא מכסה על אש גבוהה שלוש דק ואז מכסים, ומבשלים 3 דקות נוספות.
  8. מסירים את המכסה ומכניסים לתנור ל40 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
  10. מניחים מגש הפוך על הסיר והופכים בזהירות, וכך משחררים את המעקודה.
  11. נותנים למעקודה להצטנן ואז פורסים בעדינות.
  12. ניתן להגיש חם או קר. איך שאוהבים.

 

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

שווארמה דג

שווארמה דג בצזיקי של קישואים

שווארמה דג שנותנת פייט רציני לשווארמה המקורית. פיתה חמה שאפיתם, צזיקי קישואים, דג בתבלינים מהממים- ויש לכם פיתה מושלמת מהאגדות. בתיאבון!

סנדו סלק קממבר

סנדו סלק קממבר

נא להכיר: סנדו, כריך יפני. שזה אומר כריך אנין, מוקפד, אסתטי ומושקע. מכינים אותו בדרך כלל מלחם חלב יפני ובמקרה שלנו מלחם קסטן משובח. בין

קרם חצילים חדר האוכל

קרם חצילים ולאבנה של חדר האוכל

קרם חצילים שהתחיל כמטבל תמים, ומהר מאוד הפך למנת הדגל במסעדת חדר האוכל, עם תוספת הלאבנה שמשדרגת כל- כך. אחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה תבינו!

29 תגובות

  1. 5 stars
    Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які вже вийшли Ви можете дивитися українською на нашому сайті link

  2. 5 stars
    Новинки фільми, серіали,
    мультфільми 2021 року, які вже вийшли Ви можете дивитися українською на нашому сайті link

  3. 4 stars
    Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які вже вийшли Ви можете дивитися українською
    на нашому сайті Папы 2022

  4. 1 star
    Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021
    року, які вже вийшли Ви можете дивитися українською на нашому сайті Link

  5. 3 stars
    Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року,
    які вже вийшли Ви можете дивитися українською на
    нашому сайті filmiwap.store

  6. 1 star
    Нові сучасні фільми дивитися українською мовою онлайн в хорошій якості HD link

  7. It's the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I've read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or tips. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)