שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

ירקות ממולאים של שירנקה

זה היה כמה ימים אחרי שהכרנו, שירנקה שכבה על הספה בדירה שלי ואמרה, בלי שבכלל שאלתי, שעד שלא אכלתי ירקות ממולאים מעשה ידייה, כאילו מעולם לא טעמתי ירקות ממולאים.
אני הייתי בדיוק במצב מאנצ׳ מתקדם טורבו טיל, אז מאד שמחתי מההצהרתה של שירנקה, ואז היא הוסיפה שאלו ממולאים מכושפים, יש שתי פיות קטנות עם ארבע כנפיים ורודות שפיזרו על כל פלפל מומלא אבקת קסמים סודית, ומי שיטעם מהממולאים הללו יזכה לסיים את חייו לצידה.

מה אומר לכם, אני שוב במאנצ׳, התחתנתי ככל הנראה עם המכשפה הכי מהממת שיש, בא לי שוב ממולאים ❤️

 

הכנתם גם? תשתפו אותי באינסטגרם ותכלס, גם את שירנקה. 

צילום: רחלי קרוט

ירקות ממולאים של שירנקה

הכמות שיוצאת כאן די גדולה ותצטרכו סיר רחב מאוד. עוד אופציה היא להכין 2 סירים מהכמות במתכון או להכין חצי כמות.

מרכיבים:

4 קישואים (או זוקיני)
4-6 עגבניות
5 פלפלים אדומים
1 קילו בשר טחון
2 כוסות אורז פרסי
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל לבן גדול, קלוף
1 כפית שטוחה מלח

לציפוי הקישואים
2-3 כפות שמן זית
2 ביצים L
1 כוס קמח

לרוטב
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
בערך 3 כוסות מים רותחים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
1 כף רכז רימונים
מיץ מלימון אחד (אפשר גם שניים)
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

צילום: רחלי קרוט

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הקישואים לאורכם (ראו תמונה) ומרוקנים את פנים הקישואים כך שיישאר 1/2 ס”מ עובי. חותכים את החלק העליון של העגבניות והפלפלים ומרוקנים את החלק הפנימי. שימו לב לשמור על החלק העליון ולא לזרוק את פנים העגבניות.
  2. קוצצים דק את הפטרוזיליה והבצל ומערבבים ביחד עם הבשר, האורז והמלח.
  3. ממלאים את הירקות בתערובת המילוי כמעט עד הסוף. ואם נשאר מתערובת הבשר? הכי פשוט – יוצרים כדורים מהתערובת ושמים אותם בתוך הסיר, בין הממולאים.
  4. אם משתמשים בקישואים, מצפים אותם בקמח מכל הצדדים ולאחר מכן בביצה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה קלה, אפשר בסיר של הממולאים (חבל על הכלים).
  5. בסיר רחב ונמוך (סוטאז’), עדיף שכזה שמתאים גם לתנור, מניחים את כל הירקות הממולאים כשהחלק עם המילוי הפתוח כלפי מעלה. את העגבניות והפלפלים מכסים במכסה שלהם.
  6. בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הרוטב עד שהרוטב חלק ושופכים מעל הממולאים. מקפידים לזלף מהרוטב גם לתוך הירקות עם המילוי. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה הממולאים אז אם חסר אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
  7. מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים במשך שעה או עד שהאורז רך.
  8. בסיום הבישול מומלץ להעביר לתנור בחום של 150 מעלות למשך 45 דקות עם מכסה פתוח כדי שהירקות יקבלו צריבה יפה והרוטב יצטמצם.

 

צילום: רחלי קרוט

הערות ושדרוגים
– המתכון מספיק ל-15 עד 20 ירקות, תלוי בגודל שלהם. אפשר לשחק ולגוון עם הירקות או להכין רק פלפלים, רק עגבניות או רק קישואים.
– שימו לב שהכמות פה גדולה אז צריך סיר רחב. אם אין לכם, אפשר להקטין כמויות או לבשל את תערובת הבשר שנותרה אחרי מילוי הירקות ברוטב עגבניות. פשוט מגלגלים לכדורים ומבשלים ברוטב.
– במקום סוכר אפשר להשתמש בסילאן או מייפל.
– אם אתם אוהבים, אפשר להוסיף שום כתוש לרוטב.
– במקום אורז פרסי אפשר להשתמש באורז עגול.

צילום: רחלי קרוט

 

המתכון פורסם לראשונה בבלוג של רחלי חברתי, קרוטית.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

בטטות אפויות עם שום

קבלו את המתכון לבטטות אפויות עם שום מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

לזניה עדשים

לזניה עדשים צמחונית

כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא? שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים. אה,

לביבות קישואים וגבינות

לביבות קישואים וגבינות

אני אוהב לביבות. כל סוגי הלביבות. לביבות קישואים וגבינות זו מנה שנולדה בכלל בטעות, תיכננתי להכין קיש קישואים עשיר בגבינות אבל שהמסה נחה לה בקערה

2 תגובות

  1. היי, תודה על המתכון!!!
    הכנתי סיר מלא ויצא מהמם.
    למחרת, האם לחמם על הגז או בתנור?

    1. איזה כיף, תודה ויקטוריה. לשאלתך, שניהם אחלה אופצייה. רק חשוב שהלהבה תהיה קטנה, שלא יישרף והנוזלים יתאדו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)