ירקות ממולאים של שירנקה

זה היה כמה ימים אחרי שהכרנו, שירנקה שכבה על הספה בדירה שלי ואמרה, בלי שבכלל שאלתי, שעד שלא אכלתי ירקות ממולאים מעשה ידייה, כאילו מעולם לא טעמתי ירקות ממולאים.
אני הייתי בדיוק במצב מאנצ׳ מתקדם טורבו טיל, אז מאד שמחתי מההצהרתה של שירנקה, ואז היא הוסיפה שאלו ממולאים מכושפים, יש שתי פיות קטנות עם ארבע כנפיים ורודות שפיזרו על כל פלפל מומלא אבקת קסמים סודית, ומי שיטעם מהממולאים הללו יזכה לסיים את חייו לצידה.

מה אומר לכם, אני שוב במאנצ׳, התחתנתי ככל הנראה עם המכשפה הכי מהממת שיש, בא לי שוב ממולאים ❤️

 

הכנתם גם? תשתפו אותי באינסטגרם ותכלס, גם את שירנקה. 

צילום: רחלי קרוט

ירקות ממולאים של שירנקה

הכמות שיוצאת כאן די גדולה ותצטרכו סיר רחב מאוד. עוד אופציה היא להכין 2 סירים מהכמות במתכון או להכין חצי כמות.

מרכיבים:

4 קישואים (או זוקיני)
4-6 עגבניות
5 פלפלים אדומים
1 קילו בשר טחון
2 כוסות אורז פרסי
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל לבן גדול, קלוף
1 כפית שטוחה מלח

לציפוי הקישואים
2-3 כפות שמן זית
2 ביצים L
1 כוס קמח

לרוטב
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
בערך 3 כוסות מים רותחים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
1 כף רכז רימונים
מיץ מלימון אחד (אפשר גם שניים)
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

צילום: רחלי קרוט

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הקישואים לאורכם (ראו תמונה) ומרוקנים את פנים הקישואים כך שיישאר 1/2 ס”מ עובי. חותכים את החלק העליון של העגבניות והפלפלים ומרוקנים את החלק הפנימי. שימו לב לשמור על החלק העליון ולא לזרוק את פנים העגבניות.
  2. קוצצים דק את הפטרוזיליה והבצל ומערבבים ביחד עם הבשר, האורז והמלח.
  3. ממלאים את הירקות בתערובת המילוי כמעט עד הסוף. ואם נשאר מתערובת הבשר? הכי פשוט – יוצרים כדורים מהתערובת ושמים אותם בתוך הסיר, בין הממולאים.
  4. אם משתמשים בקישואים, מצפים אותם בקמח מכל הצדדים ולאחר מכן בביצה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה קלה, אפשר בסיר של הממולאים (חבל על הכלים).
  5. בסיר רחב ונמוך (סוטאז’), עדיף שכזה שמתאים גם לתנור, מניחים את כל הירקות הממולאים כשהחלק עם המילוי הפתוח כלפי מעלה. את העגבניות והפלפלים מכסים במכסה שלהם.
  6. בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הרוטב עד שהרוטב חלק ושופכים מעל הממולאים. מקפידים לזלף מהרוטב גם לתוך הירקות עם המילוי. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה הממולאים אז אם חסר אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
  7. מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים במשך שעה או עד שהאורז רך.
  8. בסיום הבישול מומלץ להעביר לתנור בחום של 150 מעלות למשך 45 דקות עם מכסה פתוח כדי שהירקות יקבלו צריבה יפה והרוטב יצטמצם.

 

צילום: רחלי קרוט

הערות ושדרוגים
– המתכון מספיק ל-15 עד 20 ירקות, תלוי בגודל שלהם. אפשר לשחק ולגוון עם הירקות או להכין רק פלפלים, רק עגבניות או רק קישואים.
– שימו לב שהכמות פה גדולה אז צריך סיר רחב. אם אין לכם, אפשר להקטין כמויות או לבשל את תערובת הבשר שנותרה אחרי מילוי הירקות ברוטב עגבניות. פשוט מגלגלים לכדורים ומבשלים ברוטב.
– במקום סוכר אפשר להשתמש בסילאן או מייפל.
– אם אתם אוהבים, אפשר להוסיף שום כתוש לרוטב.
– במקום אורז פרסי אפשר להשתמש באורז עגול.

צילום: רחלי קרוט

 

המתכון פורסם לראשונה בבלוג של רחלי חברתי, קרוטית.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

אסאדו

אסאדו מפורק משלושה מרכיבים

לפני שנתיים וחצי החלטתי להתחיל לעבוד מהבית. זה החל שנה קודם. במקום עשרה ימים של עבודה בשבוע התחלתי להגיע מהמושב לעיר פעמיים שלוש בשבוע בלבד.

416 תגובות

  1. היי, תודה על המתכון!!!
    הכנתי סיר מלא ויצא מהמם.
    למחרת, האם לחמם על הגז או בתנור?

    1. איזה כיף, תודה ויקטוריה. לשאלתך, שניהם אחלה אופצייה. רק חשוב שהלהבה תהיה קטנה, שלא יישרף והנוזלים יתאדו.

  2. 3 stars
    Нові сучасні фільми дивитися українською мовою онлайн в хорошій якості
    HD link

  3. 4 stars
    Нові сучасні фільми дивитися українською мовою онлайн в хорошій якості HD
    link

  4. 3 stars
    Нові сучасні фільми дивитися українською
    мовою онлайн в хорошій якості HD Link

  5. 4 stars
    Всі фільми новинки 2020 року онлайн українською в хорошій якості Link

  6. 4 stars
    Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які вже
    вийшли Ви можете дивитися українською на нашому сайті Link

  7. 3 stars
    Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року,
    які вже вийшли Ви можете дивитися українською на
    нашому сайті z.globus-kino.ru

  8. 4 stars
    Новинки фільми, серіали,
    мультфільми 2021 року, які вже вийшли Ви
    можете дивитися українською на нашому сайті link

  9. Surprisingly good post. I really found your primary webpage and additionally wanted to suggest that have essentially enjoyed searching your website blog posts. Whatever the case I'll always be subscribing to your entire supply and I hope you jot down ever again soon!

  10. I was referred to this web site by my cousin. I'm not sure who has written this post, but you’ve really identified my problem. You're wonderful! Thanks!

  11. I had fun reading this post. I want to see more on this subject.. Gives Thanks for writing this nice article.. Anyway, I'm going to subscribe to your rss and I wish you write great articles again soon.

  12. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on numerous websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

  13. Howdy would you mind stating which blog platform you’re using?

    I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your layout seems different then most
    blogs and I’m looking for something completely unique.
    P.S My apologies for being off-topic but I had to ask! Life Experience Degrees

  14. I want to start website very soon but I need to know certain costs. What factors did you have to pay for when you started up our website?. . How much was a website designer?. How much was your domain name?. What is your monthly rent for the domain name?. How much do you pay to servers per month?. How much does it cost you now?. Any additional fees?. . I'd love to hear all different answers and please give any advice if you can. 10 Points best answer!.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)