ממש רציתי להכין לילדים היום מלוואח לארוחת בוקר, אבל לא היה מלוואחחחח בבית כי כבר מאה שנה לא קנינו מלוואח הביתה, אז למה שיהיה לכל הרוחות רק כי התעוררתי עם מאנצ' למלוואח.
היה לי פחות משעה עד שהולכים לגן כדי לדאוג להם למלוואח. לא יודע להסביר אבל יש לי במוח (בעיקר מאז הקיטו) תיקייה במוח של מיליון פחמימות. ניגשתי למזווה וחיכו לי שם כל המצרכים שבאמת צריך.
מצרכים:
קמח לבן
מים
כפית סוכר
כפית מלח
מעט שמן זית
בצל ירוק (לא חובה)
שומשום (לא חובה)
אופן הכנה:
קחו 300 גר קמח. תרתיחו מים בקומקום ותמזגו לכוס 180 מל מים רותחים. תנו להם להצטנן חמש דק.
תוסיפו לקמח כפית סוכר וכפית מלח ואת המים שהצטננו. ללוש חמש דק לקבלת בצק נעים בטירוף.
תנו לו עשרים דק לעמוד מכוסה על השיש. עדיף שעה אבל בשעת לחץ לפני הגן אני לא סופר את חוקי הכימיה הקוסמית.
אחרי עשרים דק תיצרו מהבצק נקניק, תחתכו אותו לכדורים. כל כדור למרוח במעט שמן זית ולרדד לעיגול דק. למרוח בשמן זית, שומשום ובצל ירוק. פרוס הכי דק שיש. בערך כף בצל לכל עיגול.
גלגלו הכל לנחש ואת הנחש גלגלו לחילזון (אני יותר מדי זמן במטבח עם הילדים, אה🫣). תמעכו בעזרת הידיים. תמשיכו לרדד עם מערוך עוד קצת.
שתי דק לכל צד במחבת עם שמן זית חם. ויש לכם מלוואח סיני מושלם.
לא הספקתי להכין לילדים בזמן. אכלו במקום קורנפלקס שהכנו יחד אתמול❤️
ב ת א ב ו ן
תגובה אחת
נראה מעולה.
עם קוליטיס…
אפשרי קמח כוסמין ובלי סוכר? או תחליף סוכר?