התחשק לי משהו קלאסי, אבל כמובן, ״קצת אחר״…
ידעתי שמיס פטל היא הכתובת לקלאסיקה עם טאצ׳ עדכני והיא הבריקה עם מון בלאן פטל.
מון בלאן, או בצרפתית "הר לבן", הוא השילוב המושלם בין עונג צרוף לביסים קלאסיים שאתה רק רוצה מהם עוד.
מה אני חופר, בואו נכין!
מון בלאן מיס פטל
המצרכים:
לבצק:
100 גרם קמח
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
25 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון
למלית מסקרפונה:
250 גרם מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
לקרם פטל:
250 גרם שוקולד פטל, קצוץ
250 מ"ל שמנת להקצפה
להרכבה:
פטל
טרי פניני שוקולד פטל
ההכנה:
מכינים את הקלתית:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח,
מרפדים תבנית פאי (הבצק יספיק ליותר מקלתית אחת. את השנייה אפשר לשמור בהקפאה עד חודשיים, או להכין תחתיות למון בלאן),
ומכניסים להקפאה ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את התחתית מההקפאה, מניחים מעל נייר אלומיניום,
מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות.
מסירים את המשקולות ואת נייר האלומיניום ואופים עוד 5 דקות, עד להזהבה קלה.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מכינים את קרם המסקרפונה:
מערבבים את המסקרפונה עד שהיא מתרככת.
מכניסים למיקסר שמנת עם אבקת סוכר ומקציפים לקרם רך.
מוסיפים מסקרפונה ווניל ומערבבים בעדינות (או ממשיכים להקציף באיטיות עד שמתקבל קרם אחיד)
,
שופכים את הקרם מעל הקלתית ומיישרים.
לגנאש פטל:
מחממים חצי כוס שמנת לסף רתיחה ושופכים כל השוקולד.
ממתינים דקה ומערבבים לתערובת חלקה.
מכניסים למקרר להתייצבות, למשך כ-5 שעות.
מוציאים את הגנאש מהמקרר ומעבירים לקערת המיקסר.
מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים לקרם יציב.
מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר מון בלאן.
מרכיבים את המנה:
מזלפים שכבה דקה מקרם המסקרפונה בתוך הקלתית.
מסדרים מעל פטל טרי.
מכסים בעוד קרם מסקרפונה ומיישרים.
מניחים עוד פטל מעל.
מזלפים חוטים מקרם הפטל מעל הטארט.
מפזרים אבקת סוכר מלמעלה ומקשטים בפניני שוקולד.
תהנו!