קבלו את אחד המאפים האהובים עלי שגיליתי בעוונותיי רק בגיל 23. יש המון גרסאות למתכון של הבצק, עם שמרים או בלעדיהם, סוכר כן או לא. בכל אופן בוריס שהיה אחראי הכנת המאפה בקייטרינג היה מכין בצק מקמח, מים ומלח. מרדד אותו כמו נייר וממלא בבצל, שומן ומעט בשר. את הבצל הוא היה לש עם כמון ומלח עד שיגיר את כל הנוזלים, אחר כך היה מוסיף את הבשר והשומן שקצץ ידנית. והיה מצליח לעטוף אותם בפיסת בצק דקיקה ביותר ככה שאחרי האפייה התקבל מאפה היה קריספי בעולם אבל במקביל הכי שומני ועסיסי שיש.
מאפה בשר
מצרכים:
1/2 קילו קמח לבן
1.5 כוסות מים
1 כפית מלח
מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים מים בהדרגה לקבלת בצק מעט קשה. משהים את הבצק לשעתיים בצד.
למילוי
5 בצלים לבנים גדולים קלופים פרוסים דק
1 כף מלח
400 גר בשר בקר שומני קצוץ
150 גר שומן ליה קצוץ
(זה היחס האהוב אצלנו בבית)
1 כף זרעי כמון קלויים
פלפל שחור לפי הטעם
לציפוי:
1 ביצה
זרעי כמון, שומשום שחור, מלח גס
אופן ההכנה:
מערבבים ולשים בצל ומלח על מסננת על מנת שהבצל יגיר נוזלים. אחרי שהבצל קמל לחלוטין מוסיפים בשר ושומן ומערבבים היטב. מתבלים שוב במלח, פלפל שחור, זרעי כמון ומערבבים היטב.
מחלקים בצק לכדורים וכל כדור מרדדים דק דק. מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז הבצק ומכדררים. מורחים כל כדור בביצה ובוזקים זרעי כמון, שומשום שחור ומלח גס.
אופים חצי שעה ב175 מעלות מעלים את הטמפ' ל200 ואופים עוד חמש דקות.