למה לחם יוגורט זריז? כי אני נשבע לכם שאפילו לי- לא תמיד יש את הכוח לבשל.
באמת. לא תמיד אני עף על הרעיון של להכין בצק יום קודם ולהתפיח במקרר, או פיתות קצת מפונקות שצריכות את החום הגבוה של הטאבון, או להכין לחם שצריך ללוש אותו, להתפיח, להוציא אוויר, לכדרר, להתפיח פעם נוספת ואין לזה סוף.
אז לא תמיד. מפתיע? אני בטוח שלא.
בדיוק למקרים האלו, אני חושב שכל אחד מאיתנו חייב שיהיו לו כמה מתכונים קלים להכנה שאפשר לשלוף כשאנחנו מתים מרעב. כשבא לנו להיכנס למטבח ואחרי 10 דקות כבר להיות שבעים אחרי הארוחה.
אחד מהמתכוני שליפה שלי – הוא לחם יוגורט במחבת (כנראה הזריז ביותר), שפשוט צריך לערבב יחד את כל המרכיבים ולהניח על המחבת. אין פשוט כזה.
בלי אותיות קטנות, נשבע לכם.
והטעם… ואיזה רך הוא, אתם לא מבינים.
יתאים לכם בול בארוחת הבוקר, או כשאתם מארחים לבראנץ׳ שמשי ונעים, ארוחת ערב או בגדול כל זמן שבא לכם לחם טרי ושונה שהכנתם באותו הרגע.
שזה כל הזמן אם נהיה כנים.
יש כאן מישהו שלא אוהב לחם?
אם הכנתם, אתם יותר ממוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂
לחם יוגורט במחבת- הכי זריז שתכינו
מרכיבים:
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 4.5 אחוז
2 כוסות (250 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות רוזמרין קצוץ
¼ כוס פרמז׳ן מגוררת
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מניחים את כל המרכיבים למעט הפרמז׳ן בקערה גדולה ומתחילים לערבב וללוש, עד שמתקבל בצק.
- מחלקים את הבצק ל3 כדורים ומשטחים כל אחד מהם.
- יוצקים את שמן הזית על מחבת ומחכים שתתחמם.
- בנתיים מפזרים פרמז׳ן מגוררת על כל אחת מה״פיתות״ שיצרנו, רק בצד אחד של הפיתה.
- צורבים את הלחם על הצד עם הפרמז׳ן כ3 דקות, עד שהוא מזהיב.
- הופכים צד וצולים 3 דקות נוספות.
- מומלץ להגיש לצד קרם חצילים ולאבנה.
7 תגובות
היי עומר,
תודה על המתכון. יש אפשרות להחליף את היוגורט ביוגורט עם פחות אחוזי שומן (זה מה שיש לי כרגע בבית)? והאם חייב פרמז'ן או שגם פה אפשר להחליף במשהו אחר?
תודה!
היי אני החלפתי את הפרמזן במוצרלה יצא מעולה, כנל לא היו לי את עשבי תיבול שבמתכון החלפתי בטימין, יצא מעולה, באחרונה שידרגתי לילדעם והוספתי טבעות זיתים! מתכון מעולה!
כשמטגנים קודם את הצד של הפרמזן הכל מתפזר . מה עשיתי לא טוב?
ווהההההההה איזה טעים יצא יא חביבי !!!!!
למעלה זילפתי שמן זית, אבקת שום, מלח גס וקצח.
מושלםםםם !!!!!
ה-3 כפות שמן הולכות לבצק? או למחבת?
הי עומר,
בלחמי יוגורט אין צורך לא האפקת אפייה
התוצאה זהה, בדוק
מלוח מדי