שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

לחם יוגורט במחבת- הכי זריז שתכינו

למה לחם יוגורט זריז? כי אני נשבע לכם שאפילו לי- לא תמיד יש את הכוח לבשל.

באמת. לא תמיד אני עף על הרעיון של להכין בצק יום קודם ולהתפיח במקרר, או פיתות קצת מפונקות שצריכות את החום הגבוה של הטאבון, או להכין לחם שצריך ללוש אותו, להתפיח, להוציא אוויר, לכדרר, להתפיח פעם נוספת ואין לזה סוף.
אז לא תמיד. מפתיע? אני בטוח שלא.

בדיוק למקרים האלו, אני חושב שכל אחד מאיתנו חייב שיהיו לו כמה מתכונים קלים להכנה שאפשר לשלוף כשאנחנו מתים מרעב. כשבא לנו להיכנס למטבח ואחרי 10 דקות כבר להיות שבעים אחרי הארוחה.
אחד מהמתכוני שליפה שלי – הוא לחם יוגורט במחבת (כנראה הזריז ביותר), שפשוט צריך לערבב יחד את כל המרכיבים ולהניח על המחבת. אין פשוט כזה.
בלי אותיות קטנות, נשבע לכם.
והטעם… ואיזה רך הוא, אתם לא מבינים.
יתאים לכם בול בארוחת הבוקר, או כשאתם מארחים לבראנץ׳ שמשי ונעים, ארוחת ערב או בגדול כל זמן שבא לכם לחם טרי ושונה שהכנתם באותו הרגע.
שזה כל הזמן אם נהיה כנים.
יש כאן מישהו שלא אוהב לחם?

 

אם הכנתם, אתם יותר ממוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

לחם יוגורט ועשבי תיבול במחבת
צילום: סופגי

לחם יוגורט במחבת- הכי זריז שתכינו

מרכיבים:

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 4.5 אחוז
2 כוסות (250 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות רוזמרין קצוץ
¼ כוס פרמז׳ן מגוררת
3 כפות שמן זית

 

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל המרכיבים למעט הפרמז׳ן בקערה גדולה ומתחילים לערבב וללוש, עד שמתקבל בצק.
  2. מחלקים את הבצק ל3 כדורים ומשטחים כל אחד מהם.
  3. יוצקים את שמן הזית על מחבת ומחכים שתתחמם.
  4. בנתיים מפזרים פרמז׳ן מגוררת על כל אחת מה״פיתות״ שיצרנו, רק בצד אחד של הפיתה.
  5. צורבים את הלחם על הצד עם הפרמז׳ן כ3 דקות, עד שהוא מזהיב.
  6. הופכים צד וצולים 3 דקות נוספות.
  7. מומלץ להגיש לצד קרם חצילים ולאבנה

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

כדורי צ׳ורוס

צ׳ורוס באיזה צורה שתבחרו

הייתה לי פעם פנטזיה למלא צ׳ורוס בשוקולד ומימשתי אותה עוד בחדר האוכל. לא מזמן התחשק לי כדורי צ׳ורוס ממולאים באוראו. היכנסו למתכון טעים במיוחד!

סלט קולסלאו אסייאתי

סלט קולסלאו אסייאתי

קולסלאו זו אחת המילים שאני אוהב להגיד למוּן וריי שנמצאים בדיוק בשלב ההתפתחותי שגורם להם לחזור אחרי בניסיון ללמוד את המילה. אחרי דובדבן זו המילה

בנתיים יש לי עץ פיצה

כשהייתי ילד ממש קטן, בטח בן חמש או ארבע ושלושה חודשים, הייתי חוזר מהגן של ויקי ושושי הביתה ברגל, בדרך כלל יחף, כי בשנות השמונים

4 תגובות

  1. היי עומר,
    תודה על המתכון. יש אפשרות להחליף את היוגורט ביוגורט עם פחות אחוזי שומן (זה מה שיש לי כרגע בבית)? והאם חייב פרמז'ן או שגם פה אפשר להחליף במשהו אחר?
    תודה!

    1. היי אני החלפתי את הפרמזן במוצרלה יצא מעולה, כנל לא היו לי את עשבי תיבול שבמתכון החלפתי בטימין, יצא מעולה, באחרונה שידרגתי לילדעם והוספתי טבעות זיתים! מתכון מעולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)