שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

לזניה עדשים צמחונית

כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא?
שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים.
אה, ובמתכון הזה ספציפית אפילו אין בשר שאת מקומו תופסות עדשים מנומרות עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים, אבל בעיקר הן נורא נורא טעימות.
גבירותיי ורבותיי, קבלו מתכון מנצח של לזניה עדשים צמחונית שחייבת לככב בשולחן שלכם.

לזניה עדשים
צילום: סופגי

לזניה עדשים צמחונית

מרכיבים:

עגבניות  – 7 יח'

רסק עגבניות – 1 יח'

בצל לבן קצוץ– 2 יח'

עדשים ירוקות – 2 כוסות

לזניה – 1 חב'

ריקוטה  – 1 יח'

מוצרלה מגורדת – 250 גר'

אורגנו יבש – כפית

מלח – כפית

פלפל שחור גרוס – כפית

שום שיניים – 3 יח'

לבשמל:

חמאה – 50 גר'

קמח – 2 כפות

חלב – 1 כוס

אופן הכנה:

מבשלים עדשים בסיר מים ( ללא מלח) עד ריכוך ומסננים.

מחממים מחבת על אש גבוהה ומטגנים בצל לבן קצוץ עד הזהבה, מוסיפים את העדשים,שום כתוש,אורגנו,מלח ופלפל שחור.

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת, מוסיפים רסק עגבניות ומנמיכים את האש .

לרוטב בשמל :ממיסים חמאה בסיר קטן ,מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב, מוסיפים כוס חלב ומערבבים עד הסמכה על אש נמוכה ,מתבלים במעט מלח.

בתבנית שמים מעט שמן זית, מכסים בעלי לזניה ושופכים מחצית מכמות תערובת העדשים, מפזרים מוצרלה מגורדת , ושוב עלי לזניה ואת תערובת העדשים.

יוצקים את הבשמל , מפזרים מוצרלה מגורדת ואת הריקוטה.

אופים כחצי שעה 180 מעלות טורבו גריל.

 

צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

ירקות ממולאים של שירנקה

זה היה כמה ימים אחרי שהכרנו, שירנקה שכבה על הספה בדירה שלי ואמרה שעד שלא אכלתי ממולאים מעשה ידיה, כאילו מעולם לא טעמתי ממולאים. בא לי שוב!

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה אורז כבר משעמם אותי. מג׳דרה קוסקוס עם עדשים שחורות ובצל שחום- זה כבר משהו אחר.   הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם 🙂 מג׳דרה קוסקוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)