כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא?
שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים.
אה, ובמתכון הזה ספציפית אפילו אין בשר שאת מקומו תופסות עדשים מנומרות עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים, אבל בעיקר הן נורא נורא טעימות.
גבירותיי ורבותיי, קבלו מתכון מנצח של לזניה עדשים צמחונית שחייבת לככב בשולחן שלכם.
לזניה עדשים צמחונית
מרכיבים:
עגבניות – 7 יח'
רסק עגבניות – 1 יח'
בצל לבן קצוץ– 2 יח'
עדשים ירוקות – 2 כוסות
לזניה – 1 חב'
ריקוטה – 1 יח'
מוצרלה מגורדת – 250 גר'
אורגנו יבש – כפית
מלח – כפית
פלפל שחור גרוס – כפית
שום שיניים – 3 יח'
לבשמל:
חמאה – 50 גר'
קמח – 2 כפות
חלב – 1 כוס
אופן הכנה:
מבשלים עדשים בסיר מים ( ללא מלח) עד ריכוך ומסננים.
מחממים מחבת על אש גבוהה ומטגנים בצל לבן קצוץ עד הזהבה, מוסיפים את העדשים,שום כתוש,אורגנו,מלח ופלפל שחור.
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת, מוסיפים רסק עגבניות ומנמיכים את האש .
לרוטב בשמל :ממיסים חמאה בסיר קטן ,מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב, מוסיפים כוס חלב ומערבבים עד הסמכה על אש נמוכה ,מתבלים במעט מלח.
בתבנית שמים מעט שמן זית, מכסים בעלי לזניה ושופכים מחצית מכמות תערובת העדשים, מפזרים מוצרלה מגורדת , ושוב עלי לזניה ואת תערובת העדשים.
יוצקים את הבשמל , מפזרים מוצרלה מגורדת ואת הריקוטה.
אופים כחצי שעה 180 מעלות טורבו גריל.