כרוב ממולא

הכנתי היום, עם שלושה ילדים חולים בבית, גרון כואב, מיליון דברים שנדחו מפאת המצב, ונקבעו מחדש, איכשהו, להיום.
ואיך לומר? המצב נשאר בדיוק אותו הדבר. אז בין בכי לצווחה, בין חוסר אונים מכמיר לב, לבין התרסקות על הספה – הכנתי ״עוגת שושנים״ מכרוב עם טריק למילוי.
צילמתי יפה, השקעתי בכל פרט. ותשמעו לי, יצאה מנה כזו מהממת ומוצלחת שהילדים שכחו את חוסר התאבון ופירקנו את הכל.
ותשמעו לי שוב, אל תצלמו ריל במצב כאוס מתקדם בבית. יודעים למה? כי לאאאא צילמתי דבר. לא שמתי לב, לפרט החשובב שהפלאפון אשכרה מצלם.
וזה מבאס ברמות. ובא לי להיכנס למיטה ולישון עד מחר (בלי קשר למנה). זה באמת השביז לי כל תא בגוף, אבל אין לי זמן ויכולת להיכנס למיטה עד מחר. וגם להיכנס לתוגה מכאיבה לא בדיוק יותיר לי זמן פנוי לתת נובימול לכל עבר.

אז כפיצוי קבלו כרוב ממולא טעים בקטע אחר. ויבוא שלום על ישראל ואמרו אמן❤️

כרוב ממולא

כרוב ממולא

מצרכים:

1 כרוב ירוק
סיר עם מים רותחים

250 גרם פרגית טחונה
250 גרם בשר טחון (השתמשתי בצלעות)
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס אורז ששטפתם היטב
1/2 כוס צימוקים אם בא לכם אפשר זרשק או אוכמניות מיובשות
מלח ופלפל שחור

רוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית זרעי כמון
2 כפות רכז רימונים אמיתי
1 לימון סחוט
2 כוסות מים רותחים
תאנים מיובשות שלמות (אפשר צימוקים אפשר אוכמניות אפשר לוותר)
מלח ופלפל

אופן הכנה:

קוטמים את גזע הכרוב כמו בסרטון וחולטים אותו רבע שעה במים רותחים. העלים יתחילו להיפרד ותעזרו להם להישלף בעזרת מזלג
משטחים את העלים ובעזרת סכין מוציאים את החלקים הלבנים הקשים.

מערבבים את כל חומרי המילוי ומתחילים לגלגל (כן כן, כמו בסרטון)

במחבת מחממים שמן זית: בצל שום וג'ינג'ר, זרעי כמון, רכז, מים, תאנים מלח ופלפל. להרתיח ולצקת על הכרוב הממולא.
לכסות את המחבת ולהכניס לתנור על 160 מעלות ל- 3 שעות.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קרפצ׳יו בקר של חדר האוכל

קרפצ׳יו בקר המפורסם של חדר האוכל

במסגרת צילום סרטונים של מתכוני עבר, הנה הרגע של קרפצ׳יו בקר של חדר האוכל. בתיבת שאלות האחרונה שהעליתי באינטסגרם, שאלו אותי בערך מאה פעם למה

פיתה קבב

פיתה קבב

הגיע הזמן לגלות: הדייט הראשון של שירן ושלי היה בשיפודייה ביפו. השעה הייתה 23:30 בלילה. קבענו לשבת באיזה בית קפה מעפן, לדבר, להכיר קצת יותר

יום חופש מנוצל היטב

חמש בבוקר. פאקינג חמש בבוקר השכמתי היום. אדם המתאגרף היה עסוק בלחלום בתאילנדית, קים האצנית בטח עדיין נחרה בקצב של ק״מ לדקה, אבל אני הקצתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)