ריי אוהב לעשות ניסויים. קנינו לו ספר ניסויים מדעיים והוא מתנסה בעזרתו לא מעט בתחומים שאני פחות מבין בהם. במטבח לעומת זאת אני מבין לא מעט ויודע לעשות קסמים בעזרת חומרי גלם. במקום קסם קראתי לזה ניסוי וריי שמח להצטרף ולראות את אבא שלו המדען. שאלתי אותו מה קורה כשמקציפים שמנת, והוא ענה ללא היסוס: ״קצפת לשוקו״! הבטחתי לו (ולכם) שבעזרת מרכיב אחד בלבד, להלן השמנת להקצפה ניתן להפיק קצפת אבל במעט סבלנות מתקבלת חמאה הכי טעימה שיש. מהיום אני לא אבא עומר אלא אבא עומר המדען!!! הוסמכתי על ידי ריי, ולוּס הכריזה שהחמאה מוצלחת ביותר. אני את שלי עשיתי❤️
חמאה ביתית
מצרכים:
750 מל שמנת להקצפה 38 אחוז
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת בערך 15 דק במהירות גבוהה. השמנת תהפוך לקצפת ואחכ לקצפת קשה ואחכ לקצפת צהבהבה ואז תישבר לחתיכות ומוצקי השומן יפרדו מנוזלי החלב. זה הזמן לעצור את המיקסר ובעזרת הידיים לשלוף את המוצקים מהנוזל ולסחוט היטב. מעבירים את החמאה למי קרח שהכנו מראש לקירור ומיצוק החמאה. נוסיף לה את המלח ונלוש מעט. נעצב את החמאה לצורת מלבן וקיבלתם חמאה מושלמת.
אופציות:
אפשר להוסיף שום קונפי או טרי לקבלת חמאת שום.
אפשר פטרוזיליה קצוצה ואפשר גם פלפל שחור גרוס. אפשר מחית כמהין והבנתם את הרעיון.
מ750 מל שמנת תתקבל 250 גר חמאה.
ואגב, איזו מתנה מהממת זו להביא לחברים: חמאה תוצרת בית❤️