שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

בשר כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום

בשר כתף עם ארטישוק ופול (טריים, כי זו בדיוק העונה ואין לזה תחליף)
ששתו מלא יין אדום שהשביח אותם והופך את המנה הזו
לבדיוק מה שתרצו להגיש בחג.
מנה עם טעמים עמוקים של יין, בשר שבושל מעל 3 שעות וספג את הכל.

תכינו את כל האורחים, שיבואו עם מלא מקום בבטן.
אה, ושימתינו בסבלנות כי יש עכשיו שעתיייים לקרוא את ההגדה.
אלוהים אני כבר נהיה רעב רק מזה.

בא לכם לשתף ולהתלהב שיצא לכם טוב (בדוק)? תייגו אותי באינסטגרם 🙂

כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום
צילום: סופגי

בשר כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום

מרכיבים:

3 בצלים פרוסים גס
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
10 שיני שום בשלמותן
2 קילו בשר כתף פרוסה לקוביות
2 בקבוקיי יין אדום
10 ענפי טימין
3 עלי מרווה
5 ארטישוק טרי קלוף וחתוך לרבעים
1 כוס פול ירוק
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

משקה אותו בנדיבות. צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. תחילה מטגנים בסיר נמוך ורחב את הבצלים, גזרים ושיני שום (אני לא קילפתי אותן)- כ10 דקות, עד שהם משחימים ומוציאים מהסיר.
  2. עכשיו מניחים את הבשר (באותו הסיר), צורבים אותו מכל צדדיו ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  3. מחזירים את הירקות שטיגנו אל הבשר ויוצקים יין אדום עד לכיסוי. (ניתן להוסיף מים במידת הצורך)
  4. מוסיפים טימין ומרווה ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר, וכעת מבשלים שלוש שעות.
  5. מוסיפים ארטישוקים שקילפנו או לבבות קפואים (אבל כרגע זו העונה ויש טריים ממש מעולים).
  6. מוסיפים פול ירוק טרי (זו גם העונה, כדאי להשתמש בטרי).
  7. וממשיכים לבשל עוד 45 דקות.
  8. אוכלים בהנאה, אבל ממממש.
צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

קציצות פרגית רכות וסלט חצילים

קציצות פרגית רכות רכות, מוגשות לצד סלט חצילים מהמם. מנה קלה ומהירה, בלי יותר מדי שלבי הכנה. חצי שעה מעכשיו ולכולכם יש ארוחה מוכנה להגשה.

סינבון קינמון

סינבון קינמון של עדיקוש

שמרים הם החיים. אין בעולם על ריח של מאפה שמרים טרי שיצא הרגע מהתנור. ביחוד אם הוא מגיע גם עם ניחוחות חמאה חמה, סוכר וקינמון.

סשימי פרידה

סשימי פרידה ירוקה של אליטה אופק

עוד מתכון מנצח ממטבחה של אליטה אופק המוכשרת. סשימי פרידה ירוק, שמקבל את כל הקיק והטוויסט מהסחוג הירוק שמשדכים אליו. זה לא מתכון קלאסי אבל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)