שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

בשר כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום

בשר כתף עם ארטישוק ופול (טריים, כי זו בדיוק העונה ואין לזה תחליף)
ששתו מלא יין אדום שהשביח אותם והופך את המנה הזו
לבדיוק מה שתרצו להגיש בחג.
מנה עם טעמים עמוקים של יין, בשר שבושל מעל 3 שעות וספג את הכל.

תכינו את כל האורחים, שיבואו עם מלא מקום בבטן.
אה, ושימתינו בסבלנות כי יש עכשיו שעתיייים לקרוא את ההגדה.
אלוהים אני כבר נהיה רעב רק מזה.

בא לכם לשתף ולהתלהב שיצא לכם טוב (בדוק)? תייגו אותי באינסטגרם 🙂

כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום
צילום: סופגי

בשר כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום

מרכיבים:

3 בצלים פרוסים גס
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
10 שיני שום בשלמותן
2 קילו בשר כתף פרוסה לקוביות
2 בקבוקיי יין אדום
10 ענפי טימין
3 עלי מרווה
5 ארטישוק טרי קלוף וחתוך לרבעים
1 כוס פול ירוק
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

משקה אותו בנדיבות. צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. תחילה מטגנים בסיר נמוך ורחב את הבצלים, גזרים ושיני שום (אני לא קילפתי אותן)- כ10 דקות, עד שהם משחימים ומוציאים מהסיר.
  2. עכשיו מניחים את הבשר (באותו הסיר), צורבים אותו מכל צדדיו ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  3. מחזירים את הירקות שטיגנו אל הבשר ויוצקים יין אדום עד לכיסוי. (ניתן להוסיף מים במידת הצורך)
  4. מוסיפים טימין ומרווה ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר, וכעת מבשלים שלוש שעות.
  5. מוסיפים ארטישוקים שקילפנו או לבבות קפואים (אבל כרגע זו העונה ויש טריים ממש מעולים).
  6. מוסיפים פול ירוק טרי (זו גם העונה, כדאי להשתמש בטרי).
  7. וממשיכים לבשל עוד 45 דקות.
  8. אוכלים בהנאה, אבל ממממש.
צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פטריות מוקרמות

פטריות מוקרמות בטחינה

קבלו את המתכון לפטריות מוקרמות בטחינה מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

דברים חדשים ומרגשים

פעם בכמה זמן אני מוצא את עצמי משתף אתכם קצת יותר לעומק במתחולל בחיי. שנייה לפני שאני משחרר את הטקסט לאוויר, אני שואל את עצמי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)