בשר כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום

בשר כתף עם ארטישוק ופול (טריים, כי זו בדיוק העונה ואין לזה תחליף)
ששתו מלא יין אדום שהשביח אותם והופך את המנה הזו
לבדיוק מה שתרצו להגיש בחג.
מנה עם טעמים עמוקים של יין, בשר שבושל מעל 3 שעות וספג את הכל.

תכינו את כל האורחים, שיבואו עם מלא מקום בבטן.
אה, ושימתינו בסבלנות כי יש עכשיו שעתיייים לקרוא את ההגדה.
אלוהים אני כבר נהיה רעב רק מזה.

בא לכם לשתף ולהתלהב שיצא לכם טוב (בדוק)? תייגו אותי באינסטגרם 🙂

כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום
צילום: סופגי

בשר כתף עם ארטישוק ופול ביין אדום

מרכיבים:

3 בצלים פרוסים גס
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
10 שיני שום בשלמותן
2 קילו בשר כתף פרוסה לקוביות
2 בקבוקיי יין אדום
10 ענפי טימין
3 עלי מרווה
5 ארטישוק טרי קלוף וחתוך לרבעים
1 כוס פול ירוק
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

משקה אותו בנדיבות. צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. תחילה מטגנים בסיר נמוך ורחב את הבצלים, גזרים ושיני שום (אני לא קילפתי אותן)- כ10 דקות, עד שהם משחימים ומוציאים מהסיר.
  2. עכשיו מניחים את הבשר (באותו הסיר), צורבים אותו מכל צדדיו ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  3. מחזירים את הירקות שטיגנו אל הבשר ויוצקים יין אדום עד לכיסוי. (ניתן להוסיף מים במידת הצורך)
  4. מוסיפים טימין ומרווה ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר, וכעת מבשלים שלוש שעות.
  5. מוסיפים ארטישוקים שקילפנו או לבבות קפואים (אבל כרגע זו העונה ויש טריים ממש מעולים).
  6. מוסיפים פול ירוק טרי (זו גם העונה, כדאי להשתמש בטרי).
  7. וממשיכים לבשל עוד 45 דקות.
  8. אוכלים בהנאה, אבל ממממש.
צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

דים סאם

דים סאם

ראיתי איזה סרטון לפני המלחמה עוד של מישהי שמכינה דים סאם בצורת ורד, וזה היה כה יפה ורומנטי, והחלטתי להכין משהו בסגנון. זה היה יום

פיתה קטוגנית

פיתה קטוגנית

בתזונה קיטוגנית או בפליאו אסור גלוטן, זה מחוץ לתחום, אבל כולנו חייבים פיתה בבוקר, מה עושים? באופן אישי אני לא מתחבר יותר מדי לכל המאפים

ירקות מוחמצים

ירקות מוחמצים

אני מת על ירקות מוחמצים אבל ברוב המקומות מוסיפים קארי או עמבה ואני אוהב את זה כמה שיותר נקי. גם ברמת זמן ההכנה: קצר. יום

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)