שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

ביצה שניצל- אחת ממנות הדגל של השולחן

נחשו בן כמה המתכון הזה?
בערך 10.
ונשבע לכם שאני אוהב את זה באותה המידה.
המנה הזאת הפכה להיות מנת הדגל של מסעדת השולחן.
כחובב ביצים ידוע (זה קצת מוזר להגיד), קיבלתי את ההשראה למנה הזו ממסעדת פרובידור הנפלאה, באחד מהביקורים בלונדון, העיר הלא פחות נפלאה. אלוהים כמה אני מתגעגע לטיסות. ולמסעדות. זוכרים את זה? מתלבשים, מתאפרים, עושים קצת פן, מחוייכים, מרוגשים ומורעבים יורדים מהמלון לאכול במסעדה כי כל היום הייתם בטיסות וצ׳קאין ואתם כבר מתים להכניס משהו לפה. עם דרינק כיפי בצד.
סטיתי מהנושא כרגיל.
לענייננו,
ביצה רכה, שהחלמון החמים נוזל ומטפטף ממנה, והכל במעטפת כל- כך פריכה, כמו שניצל אמיתי.
ועם פחות אכילות ראש- ביצה שניצל.

 

אם גם אתם הכנתם- תשתפו אותי באינסטגרם 🙂

 

צילום: דן פרץ

ביצה שניצל- אחת ממנות הדגל של השולחן

מרכיבים: 

6 ביצים
כוס קמח
1 ביצה טרופה
כוס פירורי לחם/ פנקו
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טרי
500 מ"ל שמן חמניות לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר ליטר מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מניחים בזהירות שש ביצים בסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שש דקות בדיוק.
  2.  מוציאים את הביצים מהסיר לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומקלפים בזהירות.
  3. מסדרים שלוש קערות: אחת עם כוס קמח, אחת עם ביצה טרופה (מתובלת במלח ופלפל) ואחת עם פירורי לחם או פנקו.
  4. מחממים את השמן בסיר. טובלים כל ביצה קלופה לפי הסדר בקמח, בביצה ובפירורי הלחם, ומטגנים שתי דקות עד שהמעטפת הופכת פריכה וזהובה. מעבירים לנייר סופג.

מומלץ להגיש עם פסטות, בשר או סלטים.

 

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

תפוחים ובצלים

תפוחים ובצלים זה טעים

קבלו את המתכון לתפוחים ובצלים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

עוגת ביסקוויטים לוטוס של עדיקוש

עוגת ביסקוויטים לוטוס של עדיקוש

עוגת ביסקוויטים היא זיכרון הילדות של כולנו. אין ילד או מבוגר שיכול לעמוד בפני השילוב הזה של ביסקוויטים רכים ומתוקים, שכבות של קרם עשיר ומפנק,

תגובה אחת

  1. איזה כיף לקרא אותך עומר. עוקבת אחריך כבר שנים, מהפייסבוק, עכשיו באינסטגרם וכל כך נהנית לראות את הגדילה וההתפתחות של מון וריי המקסימים 😍 ובשמחה אמשיך לעקוב גם כאן בבלוג וליהנות מהסיפורים והמתכונים.

    בהצלחה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)