נחשו בן כמה המתכון הזה?
בערך 10.
ונשבע לכם שאני אוהב את זה באותה המידה.
המנה הזאת הפכה להיות מנת הדגל של מסעדת השולחן.
כחובב ביצים ידוע (זה קצת מוזר להגיד), קיבלתי את ההשראה למנה הזו ממסעדת פרובידור הנפלאה, באחד מהביקורים בלונדון, העיר הלא פחות נפלאה. אלוהים כמה אני מתגעגע לטיסות. ולמסעדות. זוכרים את זה? מתלבשים, מתאפרים, עושים קצת פן, מחוייכים, מרוגשים ומורעבים יורדים מהמלון לאכול במסעדה כי כל היום הייתם בטיסות וצ׳קאין ואתם כבר מתים להכניס משהו לפה. עם דרינק כיפי בצד.
סטיתי מהנושא כרגיל.
לענייננו,
ביצה רכה, שהחלמון החמים נוזל ומטפטף ממנה, והכל במעטפת כל- כך פריכה, כמו שניצל אמיתי.
ועם פחות אכילות ראש- ביצה שניצל.
אם גם אתם הכנתם- תשתפו אותי באינסטגרם 🙂
ביצה שניצל- אחת ממנות הדגל של השולחן
מרכיבים:
6 ביצים
כוס קמח
1 ביצה טרופה
כוס פירורי לחם/ פנקו
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טרי
500 מ"ל שמן חמניות לטיגון
אופן ההכנה:
- שמים בסיר ליטר מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מניחים בזהירות שש ביצים בסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שש דקות בדיוק.
- מוציאים את הביצים מהסיר לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומקלפים בזהירות.
- מסדרים שלוש קערות: אחת עם כוס קמח, אחת עם ביצה טרופה (מתובלת במלח ופלפל) ואחת עם פירורי לחם או פנקו.
- מחממים את השמן בסיר. טובלים כל ביצה קלופה לפי הסדר בקמח, בביצה ובפירורי הלחם, ומטגנים שתי דקות עד שהמעטפת הופכת פריכה וזהובה. מעבירים לנייר סופג.
מומלץ להגיש עם פסטות, בשר או סלטים.
תגובה אחת
איזה כיף לקרא אותך עומר. עוקבת אחריך כבר שנים, מהפייסבוק, עכשיו באינסטגרם וכל כך נהנית לראות את הגדילה וההתפתחות של מון וריי המקסימים 😍 ובשמחה אמשיך לעקוב גם כאן בבלוג וליהנות מהסיפורים והמתכונים.
בהצלחה!!!