נכון שיש איזו מחשבה כזו, תקנו אותי אם אני טועה, שהמטבח הביתי של שפים וטבחים נראה כמו מטבח של המסעדה שלהם?
תמיד חי, תמיד פועל, תמיד 5 סירים על הגז ועוד מאכל בתנור ועוד משהו על האש והקינוח בנתיים מתייצב לו במקרר.
אז זהו, שלא.
למרות שאני מגדל בחצר שלי המון ירקות ופירות שצומחים בצורה ממש נאה ומתאימים לבישול- לא תמיד יש לי הכל בבית.
אבל חשקים פתאומיים- תודה לאל יש בבית שלנו בשפע.
הפעם בתוכנית החשקים הפתאומיים: בורקס פטריות!
אין לי פטריות. ובטח שלא בגינה. ואין מצב שאני יוצא בגשם להביא משהו, עם כל הכבוד.
מזל, יש לי באמת מזל, שדלי עושים משלוחים למוצרי סופר שמגיעים תוך בערך רבע שעה הביתה.
זה נשמע קצת לא אמין, נכון?
תהיו חייבים לנסות ולעדכן אותי. מבטיח לכם שתהיו מופתעים בדיוק כמוני.
ואחרי שזה קורה- כולנו נתיישב סביב השולחן, נתפנק מהטעם ונהנה מרעש בצק העלים המתפצלח לנו בפה.
בורקס פטריות משפחתי הכי מפנק, כיפי וטעים שיש.
מוזמנים לספר לי אם עניין דלי הצליח לכם, וגם, איך לא- תייגו אותי באינסטגרם אם הכנתם את הדבר היפה הזה!
בורקס פטריות וגבינות שיש במקרר
מרכיבים:
בצק עלים מצונן או קפוא מופשר לפי הוראות היצרן
ביצה
בצל לבן
4 שיני שום
חבילת פטריות שמפיניון
100 גרם גבינה בולגרית או פטה
100 גרם גבינת ריקוטה או גבינת שמנת
100 גבינת גאודה מגורדת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
ביצה טרופה לציפוי
שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
- תחילה קוצצים דק את הבצל, פורסים את שיני השום ומטגנים אותם עד ריכוך.
- פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן למחבת, גם עד שמתרככות.
- מעבירים את כל המחבת לקערה, ומניחים במקרר לצינון.
- לאחר הצינון- מוציאים מהמקרר, מוסיפים את יתר המרכיבים למעט הביצה הטרופה והשומשום ומערבבים היטב.
- מפעילים את התנור על 170 מעלות.
- פורסים את הבצק עלים לרוחב ופורסים אותו בעזרת גלגלת פיצה ל3 חלקים שווים.
- על כל אחד מהחלקים מניחים 1/3 מכמות הבלילה, ומגלגלים כמו רולדת- ליצירת סוג של נקניק ארוך.
- מגלגלים כל רולדה שיצאה פנימה לתוך עצמה, כמו שבלול.
- מורחים את כולן בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות!
- מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות (תלוי בסוג התנור) עד שהבורקס שחום ויפה. כדאי לבדוק אותו מדי פעם 🙂
פורסם בשיתוף דלי.