בתקופות ההריון של שירנקה, בורקס הופך להיות מאכל שכיח בבית שלנו.
לרוב אני מצליח לעמוד בדרישה אך לפעמים התראת ה״בא לי בורקס״ קצרה מדי מכדי להפשיר בצקים קפואים. ואז גיליתי את הבצקים של שמרית שמגיעים מצוננים ומוכנים לעבודה.
אז כשהרגשתי שכבר ניסינו הכל בתוך הבצק המופלא – תפוחי אדמה, תירס, גבינת פטה, קשקבל, פיצה, בשר, עוף, פטריות, ועוד ועוד.
החלטתי להכניס גם את מה שאני אוהב לתוכו ולהלן התוצאה – בורקס דג עם תפוח אדמה.
קדימה לעבודה.
הכנתם? תשתפו אותי באינסטגרם
בורקס דג עם תפוח אדמה
מרכיבים:
1 חבילת בצק פילו שמרית מצונן
6 כפות שמן זית
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות מאוד
4 שיני שום, פרוסות
400 גרם של פילה דג בס ישראלי טרי, חתוך לקוביות
4 כפות גדושות מאוד של רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
2 כפות לימון כבוש
חופן כוסברה קצוצה
1 ביצה טרופה
פלפל שחור גרוס
5 ענפי טימין
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- מחממים שמן זית בסיר כבד ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד לקבלת גוון זהוב.
- לאחר מכן מוסיפים לסיר את השום והדגים ומטגנים כ3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים יבשים ולימון כבוש וממשיכים לטגן היטב עד שמתקבלת תערובת מתובלת היטב.
- מוסיפים כוס מים ואת הכוסברה הטרייה ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, או עד לרכות מלאה של תפוחי האדמה והדגים (התבשיל אמור להיות סמיך).
- מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
- מתחילים להרכיב: מניחים עלה אחד של בצק פילו שמרית על נייר האפייה המגיע איתו. מורחים את הבצק בשמן זית בעזרת מברשת ומניחים עליו דף פילו נוסף. מסדרים 5 כפות מתערובת הדג בקצה הפילו הקרוב אליכם. מורחים ביצה בשארית הבצק הפנוי ועוטפים בעזרת הבצק את התערובת, תחילה מקפלים למרכז מימין ומשמאל ומתחילים לגלגל עד לקבלת נקניק ארוך.
- מורחים כל נקניק בביצה ובוזקים פלפל שחור ומפזרים את ענפי הטימין.
- מכניסים לתנור למשך 25 דקות או עד שהבורקס משחים.
מגישים מיד עם טחינה סמיכה ומפנקת או יוגורט צונן ועירית קצוצה.