בשוק הכרמל, בכניסה מכיוון אלנבי-שינקין, יש בורקסיה ששירנקה ואני נהגנו לתקוע בה פחמימות טעימות באמצע השבוע. בימי שישי בבוקר היה מופיע גם בורקס בשר. זה היה היום היחידי. וגם זה היה רק לשעתיים בקושי. לפני כמה ימים כשסיפרתי לריי על החוויות הקסומות שהיו לאמאבא לפני שנולד, הוא עצר אותי בפתאומיות וקבע שהוא ״מעולם לא אכל אף פעם מאז שהוא זוכר״ – בורקס בשר.
החלטתי מיד לפנק אותו בגרסה ביתית, פשוטה וטעימה של בורקס בשר בסגנון קציצות ופירה – שילוב של בורקס בשר ובורקס תפו"א..
תקשיבו לי טוב: זה אחד הביסים השווים שיש. אז אל תתכננו יותר מדי תוכניות לסופ"ש כי אתם חייבים לעצמכם את הבורקס הזה
בורקס בשר עם קציצות ופירה
מצרכים:
בצק עלים מופשר
לקציצה:
1/2 קילו בקר טחון
1 ביצה
1 בצל לבן קטן ושלוש שיני שום טחונים ומסוננים
1 קישוא מגורר
מלח ופלפל
לרוטב:
3 שיני שום פרוסות דק
1 חבילה רסק עגבניות קטנה
1 פחית עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל
לפירה:
4 תפוחי אדמה קלופים
לפני התנור:
1 ביצה
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הקציצות ויוצרים קציצות קטנות
במחבת עם שמן זית מטגנים שום באיטיות
מוסיפים רסק ועגבניות מרוסקות. מערבבים היטב ומוסיפים חצי כוס מים. מביאים לרתיחה ומסדרים קציצות ברוטב. מנמיכים אש ומבשלים חצי שעה
מבשלים תפוחי אדמה לריכוך. מועכים לפירה ומתבלים במלח ופלפל.
מקררים קציצות ופירה לחלוטין.
על נייר אפייה מסדרים דף בצק עלים ופורסים לריבועים. במרכז כל ריבוע מניחים כפית פירה ועליה קציצה עם רוטב. מכסים בבצק עלי. מהדקים שוליים היטב.
מורחים בביצה ומפזרים שומשום
אופים 35 דק ב190 מעלות.
בתאבון❤️