קציצות פרגית וחזה עוף באפונה וגזר

קציצות אפונה וגזר
צילום: סופגי

אני מחפש את העוקבים הנאמנים מהאינסטגרם.
כי תכלס אני ממש מקווה שאתם פה.

בקיצור אם אתם פה,
זוכרים קציצות פרגית עם אפונה וגזר של מוני ורייצ׳וק?
יופי כי כתבתי מתכון מסודר והנה הגיע זמנן.
למרות שזה היה כתוב עד עכשיו בסטורי אבל אני בטוח שיש כמה טכנופובים שזה היה מורכב להם.
אני.

עכשיו כשאנחנו ממש לפני פסח,
זוהי עוד אופציה נפלאה לאירוח.
ובמיוחד בגזרת הילדים (אבל ממש לא רק בשבילם)
אבל אין מה לעשות- הם יטרפו אותם.

 

מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם 🙂

צילום: סופגי

קציצות פרגית וחזה עוף באפונה וגזר

מרכיבים:

1/2 קילו פרגית טחונה
1/2 קילו חזה עוף טחון
1 בצל לבן קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
פרורי מצה
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב
בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוץ
6-7 גזר חתוכים למקלות קטנים
כוס וחצי אפונה קפואה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

 

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ומכדררים לקציצות במשקל 70 גרם.
  2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות מכל צדדיהן.
  3. הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים שום ובצל עד הזהבה, בין 7-10 דקות.
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים מקלות גזר, מוסיפים אפונה ומים ומערבבים היטב.
  5. מתבלים, מביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש, מוסיפים את הקציצות בעדינות, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-20 דקות.

 

לא רואים, אבל ריי ממש מבסוט. צילום: סופגי

לעוד מגוון רעיונות ובכללי לכל מסעדת התאומים, לחצו כאן!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מפרום בתנור

מפרום בתנור

מפרום בתנור, ללא טיגון. כן. לא שיש לי בעיות עם טיגון. מרבית חבריי הטובים היו מטגנים נפלאים. אני חושב שבעבר גם יצאתי עם מטגנת אבל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)