קיש ארטישוק

משום מה יש לקיש שם רע.
סוג של מאכל שאריות שמערבבים ודוחפים לתנור, ויודעים מה? לרוב זה באמת ככה.
החלטתי להוכיח לכל הספקנים והספקניות שבניכם שקיש יכול וצריך להיות אלוהי.
ושמעו לי הכל בסוף עניין של מיתוג:
״בצק פריך וחמאתי ממולא בקרם רויאל וארטישוק צלוי״ – נשמע טיל, לא? זה טיל!

קיש ארטישוק
צילום: סופגי

קיש ארטישוק

לבצק פריך: טארט קוטר 24

קמח – 1 ורבע כוסות

חמאה קרה קוביות – 125 גר'

מים קרים – 2.5 כפות

מלח – חצי כפית

סוכר – חצי כפית

למילוי:

ארטישוק צנצנת – 1 יח'

גבינת פטה המאירי – 200 גר'

טימין

בצל סגול פרוס – 2 יח'

לרויאל:

ביצים- 4 יח'

שמנת מתוקה – 500 מל'

מלח- חצי כפית

פלפל שחור  – רבע כפית

אגוז מוסקט טחון

קמח – 2 כפות

צילום: סופגי

אופן הכנה:

מעבדים במעבד מזון קמח וחמאה לפירורים.

ממיסים מלח וסוכר במים קרים ומוסיפים לתערובת הפרורים ומעבדים עד קבלת בצק גמיש , עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר לפחות שעתיים.

מאדים במחבת את הבצל הפרוס עד הזהבה, מוספים למחבת רבעי ארטישוק , ועלי טימין.

בקערה מערבבים את חומרי הרויאל , ביצים טרופות ,שמנת, קמח ותבלינים עד לקבלת תערובת ללא גושים.

מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית קיש עגולה , מסדרים על הבצק את תערובת הבצל והארטישוק ומפזרים גבינת פטה , שופכים את הרויאל ומכניסים לתנור 180 מעלות כ-45 דקות.

 

צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סינבון קינמון

סינבון קינמון של עדיקוש

שמרים הם החיים. אין בעולם על ריח של מאפה שמרים טרי שיצא הרגע מהתנור. ביחוד אם הוא מגיע גם עם ניחוחות חמאה חמה, סוכר וקינמון

מקלובה עיראקית

מקלובה עיראקית

לאחרונה אני בקטע של להפוך סירים. אנחנו חמש נפשות בבית וזה פתרון נפלא לארוחה משביעה ומזינה שכל המשפחה יכולה לאכול סביב השולחן. בשביל מקלובה עיראקית,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)