שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

קיש ארטישוק

משום מה יש לקיש שם רע.
סוג של מאכל שאריות שמערבבים ודוחפים לתנור, ויודעים מה? לרוב זה באמת ככה.
החלטתי להוכיח לכל הספקנים והספקניות שבניכם שקיש יכול וצריך להיות אלוהי.
ושמעו לי הכל בסוף עניין של מיתוג:
״בצק פריך וחמאתי ממולא בקרם רויאל וארטישוק צלוי״ – נשמע טיל, לא? זה טיל!

קיש ארטישוק
צילום: סופגי

קיש ארטישוק

לבצק פריך: טארט קוטר 24

קמח – 1 ורבע כוסות

חמאה קרה קוביות – 125 גר'

מים קרים – 2.5 כפות

מלח – חצי כפית

סוכר – חצי כפית

למילוי:

ארטישוק צנצנת – 1 יח'

גבינת פטה המאירי – 200 גר'

טימין

בצל סגול פרוס – 2 יח'

לרויאל:

ביצים- 4 יח'

שמנת מתוקה – 500 מל'

מלח- חצי כפית

פלפל שחור  – רבע כפית

אגוז מוסקט טחון

קמח – 2 כפות

צילום: סופגי

אופן הכנה:

מעבדים במעבד מזון קמח וחמאה לפירורים.

ממיסים מלח וסוכר במים קרים ומוסיפים לתערובת הפרורים ומעבדים עד קבלת בצק גמיש , עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר לפחות שעתיים.

מאדים במחבת את הבצל הפרוס עד הזהבה, מוספים למחבת רבעי ארטישוק , ועלי טימין.

בקערה מערבבים את חומרי הרויאל , ביצים טרופות ,שמנת, קמח ותבלינים עד לקבלת תערובת ללא גושים.

מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית קיש עגולה , מסדרים על הבצק את תערובת הבצל והארטישוק ומפזרים גבינת פטה , שופכים את הרויאל ומכניסים לתנור 180 מעלות כ-45 דקות.

 

צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

טארט טאטן

טארט טאטן

מי לא אוהב טארט טאטן? היופי שבעוגה הזאת, מנצח. זאת העוגה הבאה שאתם חייבים להכין! כדור גלידה וניל ואתם יכולים לחגוג את הקיץ. בדוק❤️ טארט

פטריות מוקרמות

פטריות מוקרמות בטחינה

קבלו את המתכון לפטריות מוקרמות בטחינה מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

בלילה ארוך של הכנות בחדר האוכל, נולדה הפסטה הזו: ריגטוני עם בשר שפונדרה עמוק בבישול ארוך. טעמים כה נפלאים שכל שנותר הוא למזוג כוס יין ולאכול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)