משום מה יש לקיש שם רע.
סוג של מאכל שאריות שמערבבים ודוחפים לתנור, ויודעים מה? לרוב זה באמת ככה.
החלטתי להוכיח לכל הספקנים והספקניות שבניכם שקיש יכול וצריך להיות אלוהי.
ושמעו לי הכל בסוף עניין של מיתוג:
״בצק פריך וחמאתי ממולא בקרם רויאל וארטישוק צלוי״ – נשמע טיל, לא? זה טיל!
קיש ארטישוק
לבצק פריך: טארט קוטר 24
קמח – 1 ורבע כוסות
חמאה קרה קוביות – 125 גר'
מים קרים – 2.5 כפות
מלח – חצי כפית
סוכר – חצי כפית
למילוי:
ארטישוק צנצנת – 1 יח'
גבינת פטה המאירי – 200 גר'
טימין
בצל סגול פרוס – 2 יח'
לרויאל:
ביצים- 4 יח'
שמנת מתוקה – 500 מל'
מלח- חצי כפית
פלפל שחור – רבע כפית
אגוז מוסקט טחון
קמח – 2 כפות
אופן הכנה:
מעבדים במעבד מזון קמח וחמאה לפירורים.
ממיסים מלח וסוכר במים קרים ומוסיפים לתערובת הפרורים ומעבדים עד קבלת בצק גמיש , עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר לפחות שעתיים.
מאדים במחבת את הבצל הפרוס עד הזהבה, מוספים למחבת רבעי ארטישוק , ועלי טימין.
בקערה מערבבים את חומרי הרויאל , ביצים טרופות ,שמנת, קמח ותבלינים עד לקבלת תערובת ללא גושים.
מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית קיש עגולה , מסדרים על הבצק את תערובת הבצל והארטישוק ומפזרים גבינת פטה , שופכים את הרויאל ומכניסים לתנור 180 מעלות כ-45 דקות.