קדירה עם זנב שור

קדרות זה אחד הדברים שאני יותר אוהב, ולא סתם! קל להכין אותן, הן נותנות רושם של מראדונה והן הכי טעימות בעולם. קבלו לדוגמא את הקדרה הזו: זנב שור נימוח שנופל מהעצם, תפוחי אדמה מושחמים וטעימים, פול ירוק להשלמת האווירה (אפשר להחליף גם באפונה או להישאר רק עם תפו"א) – לוקח רבע שעה להכין. נשבע לכם ביקר לי.

משחימים בצל בשמן זית. מוסיפים זנב שור (יעבוד מדהים גם עם כתף בקר או אונטריב אם לא בא לכם זנב) מוסיפים תפו"א. מוסיפים פול. מוסיפים מים. מוסיפים מלח פלפל. זהו. שעתיים בתנור וסיימתם. נכון פשוט? הכי פשוט והכי טעים.

קדירה עם זנב שור

קדירה עם זנב שור

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית
3 בצלים לבנים פרוסים
10 פרוסות זנב שור
4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
3 כוסות פול ירוק קפוא או טרי. מה שיש לכם
מים רותחים לכיסוי בול בגובה הבשר.

אופן ההכנה:

מטגנים בצל עד השחמה. מזיזים לצד הסיר. משחימים זנב.
מוסיפים את התפו"א והפול. מתבלים היטב. יוצקים מים רותחים ומבשלים עשר דק. מכסים ומנמיכים להבה. אפשר לבשל שעתיים ואפילו שלוש על להבה נמוכה, אפשר להכניס לתנור על 160 לאותו הזמן. לא אכלתם טעים כזה. סמכו עלי.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ניוקי עננים

ניוקי עננים משמן זית כמהין

ניוקי, שמן זית כמהין, ערמונים, עירית וחמאה. נשמע כמו חלום רטוב, אבל לגמרי בר השגה. עשיתי לכם מתכון לניוקי עננים משמן זית כמהין של זיתא.

מרק עצמות

מרק עצמות

היום אני רוצה לתת לכם מתכון לתרופת פלא. אולי השינוי הכי גדול שעשיתי בתזונה שלי אי פעם. מרק עצמות. לכל עם בעולם יש מרק עצמות

מרק חרירה

מרק חרירה טלה

הנה הווריאציה שלי לאחת המנות המרכזיות במטבח המרוקני. שילוב בין טעמו העמוק של הציר, עם הטלה, הוא הדרך המוצלחת בעיניי להכנת המרק הזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)