פשטידת בטטות

פשטידת בטטות

מרכיבים:

500 גרם בטטות קלופות מבושלות
1 גביע יוגורט טבעי
1 כף שמיר קצוץ או עלי טימין
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר
3 ביצים מופרדות

אופן ההכנה:

  1. מועכים את הבטטות.
  2. מערבבים את היוגורט עם עשבי התיבול ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר. מוסיפים 3 חלמונים ומערבבים עם הבטטות.
  3. מקציפים את החלבונים עם מעט מלח ומקפלים עם תערובת הבטטות. יוצקים את התערובת לתבנית חסינת חום מרוחה במעט שמן זית, או ל-6 תבניות אישיות.
  4. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהפשטידה תפוחה. אם מכינים בכלים אישיים האפייה תהיה כ-25 דקות.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מקלובה מלוואח ממולא בשר

מקלובה מלוואח ממולא בשר

פעם, בעבר הרחוק, כשמגפה עולמית חנקה את העולם, בערך לפני שנתיים, צילמתי את העונה החמישית של שף על האש. בכל תוכנית הכנתי מתכון שמתבסס על

קוטג' ביתי

קוטג' ביתי

אני חולה קוטג׳ ברמות. הקוטג׳ 12 הוא הצלה ענקית כי הוא מותר בקיטו, אבל אין אותו תמיד במלאי וחוץ מזה, אין כיף מלהכין לעצמך קוטג׳

שניצלונים שכולם אוהבים

שניצלונים שכולם אוהבים

אין על שניצל ואין על שניצלונים. בכלל, מטוגן זה החיים. בגלל שיש לי קרוהן, הייתי צריך לחשוב על עוד אופציות, קצת יותר נעימות לגוף, ואני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)