פשטידת בטטות

פשטידת בטטות

מרכיבים:

500 גרם בטטות קלופות מבושלות
1 גביע יוגורט טבעי
1 כף שמיר קצוץ או עלי טימין
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר
3 ביצים מופרדות

אופן ההכנה:

  1. מועכים את הבטטות.
  2. מערבבים את היוגורט עם עשבי התיבול ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר. מוסיפים 3 חלמונים ומערבבים עם הבטטות.
  3. מקציפים את החלבונים עם מעט מלח ומקפלים עם תערובת הבטטות. יוצקים את התערובת לתבנית חסינת חום מרוחה במעט שמן זית, או ל-6 תבניות אישיות.
  4. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהפשטידה תפוחה. אם מכינים בכלים אישיים האפייה תהיה כ-25 דקות.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט קישואים עם יוגורט

קבלו את המתכון לסלט קישואים ויוגורט מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

מרק עוף וקניידלך

מרק עוף וקניידלך

אמא שלי מכינה מרק עוף עם המון ירקות: פלפלים, קישואים, כרוביות, תפוחי אדמה ועוד. אני הרבה יותר מנימליסטי עם הירקות אבל מקפיד להוסיף שורש כורכום

פילה סלמון אפוי

קבלו את המתכון לפילה סלמון אפוי מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)