מג׳דרה קוסקוס

אני מת על מג׳דרת אורז וגם על כזו שעשוייה מבורגול אבל למג׳דרה קוסקוס יש לי פינה חמה בלב. מנה אייקונית שהיינו מכינים בפודארט, מנה שנמצאת אצלנו על השולחן לא מעט, הילדים עפים עליה והיא כה פשוטה להכנה.

מג׳דרה קוסקוס

מצרכים:

350 גרם קוסקוס אינסטנט
200 גרם עדשים שחורות
3 בצלים קלופים וקצוצים
100 מ״ל שמן
1 כף כמון
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
במחבת על אש גבוהה מניחים בצל ושמן. כשמגיע לרתיחה מנמיכים אש ומטגנים עשרים דק תוך ערבוב ועד קבלת בצל בצבע זהב.
במקביל מבשלים עדשים עד ריכוך. מסננים ושומרים נוזל שחור (צריך 300 מ״ל)
מוסיפים לבצל את התבלינים ומערבבים.
מערבבים קוסקוס, עדשים, בורגול, בצל מתובל ומכסים בניילון נצמד לרבע שעה.
מסירים ניילון ומערבבים.
אני הוספתי חמוציות ואגוזי מלך קלויים. אפשר גרגרי רימון, עלי כוסברה ושקדים קלויים

בתאבון❤️

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

בנתיים יש לי עץ פיצה

כשהייתי ילד ממש קטן, בטח בן חמש או ארבע ושלושה חודשים, הייתי חוזר מהגן של ויקי ושושי הביתה ברגל, בדרך כלל יחף, כי בשנות השמונים

קיש ארטישוק

קיש ארטישוק

משום מה יש לקיש שם רע. סוג של מאכל שאריות שמערבבים ודוחפים לתנור, ויודעים מה? לרוב זה באמת ככה. החלטתי להוכיח לכל הספקנים והספקניות שבניכם

תגובה אחת

  1. היי עומר,
    ראשית, תודה על המתכונים הטעימים שלך אשר מדיפים תמיד תחושה ביתית חמימה.
    בהכנת המתכון הנוכחי כתבת שמוסיפים גם בורגול – בנוסף לשאר הרכיבים.
    אבל ברשימת הרכיבים – לא ציינת מהי כמות הבורגול הדרושה למתכון זה. אז מהי?
    בתודה, נירה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)