מג'דרה עם אטריות

כשהייתי ילד הייתי נוסע עם אבא שלי לחבר שלו ברהט – ישוב בדואי בנגב ממש ליד הכפר בו גדלתי. אבא שלי איש חינוך והחבר שלו עסק בחינוך מן הסתם, אבל בחינוך לא הבנתי דבר והצטרפתי כי היה שם אוכל סופר טעים. תבשיל כבש מטורף עם שקדים ואורז, מסאחן עוף אבל גולת הכותרת הייתה מג׳דרה עם אטריות שהוא היה מכין בעצמו. זה היה כמו פסטה עדשים אבל מעט נוזלית יותר. סוג של בין מרק לתבשיל קדרה מהביל ועסיסי. הייתי בן 9 או 10 יושב שם בפינה מחכה שאבא שלי והחבר יסיימו לחפור על חינוך ומתענג על כל ביס. אני לא זוכר מה היה בדיוק בתיבול אז ארגנתי לכם פה תערובת תבלינים שאני מת עליה. אם לא בא לכם גם בהרט/ראס אל חנות או אפילו רק כמון יעשו את העבודה.
בתאבון❤️

מג'דרה עם אטריות

מג'דרה עם אטריות

לבצק:
3 כוסות קמח לפסטה
1.5 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח דק

למג׳דרה:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים לבנים קלופים ופרוסים דק
1 כף תערובת תבלינים (זרעי כמון, זרעי כוסברה, מקל קינמון, הל ירוק, משייה – קלויים וטחונים)
3 פרוסות כורכום טרי או כפית כורכום אבקה
1 כוס עדשים חומות
5 כוסות מים (אפשר ציר עוף אם לא בא לכם מנה צמחונית 100 אחוז)

לטופ:
1/4 כוס שמז
1 בצל לבן קלוף ופרוס דק
1 כוס פרחי כרובית
1 כפית כמון
1 כפית סומק

לסגירה:
1/2 כוס יוגורט כבשים שמן או יוגורט אחר שאתם אוהבים
1/2 כוס גרגרי רימון
1/4 לימון לכל מנה

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מפרום בתנור

מפרום בתנור

מפרום בתנור, ללא טיגון. כן. לא שיש לי בעיות עם טיגון. מרבית חבריי הטובים היו מטגנים נפלאים. אני חושב שבעבר גם יצאתי עם מטגנת אבל

לחמניות פרעצל

לחמניות פרעצל

בצקים, בטח כאלו שמבוססים על שמרים, מלחיצים אנשים. חצי מהאנושות נמנעת מראש מלעבוד איתם. תוסיפו לבצק שמרים גם את הצורך לבשל אותו במים לפני האפייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)