קדרות זה אחד הדברים שאני יותר אוהב, ולא סתם! קל להכין אותן, הן נותנות רושם של מראדונה והן הכי טעימות בעולם. קבלו לדוגמא את הקדרה הזו: זנב שור נימוח שנופל מהעצם, תפוחי אדמה מושחמים וטעימים, פול ירוק להשלמת האווירה (אפשר להחליף גם באפונה או להישאר רק עם תפו"א) – לוקח רבע שעה להכין. נשבע לכם ביקר לי.
משחימים בצל בשמן זית. מוסיפים זנב שור (יעבוד מדהים גם עם כתף בקר או אונטריב אם לא בא לכם זנב) מוסיפים תפו"א. מוסיפים פול. מוסיפים מים. מוסיפים מלח פלפל. זהו. שעתיים בתנור וסיימתם. נכון פשוט? הכי פשוט והכי טעים.
קדירה עם זנב שור
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים לבנים פרוסים
10 פרוסות זנב שור
4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
3 כוסות פול ירוק קפוא או טרי. מה שיש לכם
מים רותחים לכיסוי בול בגובה הבשר.
אופן ההכנה:
מטגנים בצל עד השחמה. מזיזים לצד הסיר. משחימים זנב.
מוסיפים את התפו"א והפול. מתבלים היטב. יוצקים מים רותחים ומבשלים עשר דק. מכסים ומנמיכים להבה. אפשר לבשל שעתיים ואפילו שלוש על להבה נמוכה, אפשר להכניס לתנור על 160 לאותו הזמן. לא אכלתם טעים כזה. סמכו עלי.