מאפה בשר

קבלו את אחד המאפים האהובים עלי שגיליתי בעוונותיי רק בגיל 23. יש המון גרסאות למתכון של הבצק, עם שמרים או בלעדיהם, סוכר כן או לא. בכל אופן בוריס שהיה אחראי הכנת המאפה בקייטרינג היה מכין בצק מקמח, מים ומלח. מרדד אותו כמו נייר וממלא בבצל, שומן ומעט בשר. את הבצל הוא היה לש עם כמון ומלח עד שיגיר את כל הנוזלים, אחר כך היה מוסיף את הבשר והשומן שקצץ ידנית. והיה מצליח לעטוף אותם בפיסת בצק דקיקה ביותר ככה שאחרי האפייה התקבל מאפה היה קריספי בעולם אבל במקביל הכי שומני ועסיסי שיש.

מאפה בשר

מאפה בשר

מצרכים:

1/2 קילו קמח לבן
1.5 כוסות מים
1 כפית מלח

מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים מים בהדרגה לקבלת בצק מעט קשה. משהים את הבצק לשעתיים בצד.

למילוי
5 בצלים לבנים גדולים קלופים פרוסים דק
1 כף מלח
400 גר בשר בקר שומני קצוץ
150 גר שומן ליה קצוץ
(זה היחס האהוב אצלנו בבית)
1 כף זרעי כמון קלויים
פלפל שחור לפי הטעם

לציפוי:
1 ביצה
זרעי כמון, שומשום שחור, מלח גס

אופן ההכנה:

מערבבים ולשים בצל ומלח על מסננת על מנת שהבצל יגיר נוזלים. אחרי שהבצל קמל לחלוטין מוסיפים בשר ושומן ומערבבים היטב. מתבלים שוב במלח, פלפל שחור, זרעי כמון ומערבבים היטב.

מחלקים בצק לכדורים וכל כדור מרדדים דק דק. מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז הבצק ומכדררים. מורחים כל כדור בביצה ובוזקים זרעי כמון, שומשום שחור ומלח גס.

אופים חצי שעה ב175 מעלות מעלים את הטמפ' ל200 ואופים עוד חמש דקות.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

חמאה ביתית

חמאה ביתית

ריי אוהב לעשות ניסויים. קנינו לו ספר ניסויים מדעיים והוא מתנסה בעזרתו לא מעט בתחומים שאני פחות מבין בהם. במטבח לעומת זאת אני מבין לא

קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות

אתמול אחרי הגן הכנו את הקציצות שהפכו למנת דגל אצלנו בבית. לפני חודשיים בערך מוּן חזרה מחברה ואמרה שאכלה קציצות עדשים כתומות ממש טעימות. סימסתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)