אתם יודעים מה אני ממש אוהב בחורף? טוסט (אל תגידו לי צנים. צנים זו מילה של בית חולים) עם שום קונפי.
קונפי זו בסה"כ מילה שמתארת חומר גלם שמתבשל באיטיות לצורך שימורו (ברוב המקרים מתבשל בשומן של עצמו או שמן כלשהו ויכול גם להתבשל במי סוכר).
אז הכנתי שום קונפי בשמן זית, רוזמרין ואורגנו. השתמשתי בשום פנינה שזה שן שום בגודל של חמש שיניים וזה חוסך מלא, קל לקילוף, טעים ברמות וגם סקסי בטירוף, לא? אם לא השגתם שום פנינה לכו על שום רגיל ואם בא לכם לגוון אז אפשר לוותר על העשבים שבסרטון ולהשתמש בטימין במקום או בכלל בלי עשבי תבלין. אופציה נוספת לשדרוג היא להוסיף בזמן הבישול כף דבש לשמן מה שיגרום לקרמול מואץ ומתיקות נוספת לשיני השום. אני מעדיף את הגרסה הזו נטולת הדבש, האיטיות שבבישול מפיקה מהשום את המתיקות המדויקת והנדרשת, ועל פרוסת טוסט של חלה זה גן עדן עלי אדמות, רק להוסיף מלח גס ואתם מלכות השושנים. נשבע באלוהים
שום קונפי
מצרכים:
שיני שום קלופות כמה שבא לכם
שמן זית לכיסוי
טימין/רוזמרין/אורגנו – איזה ענף שבא לכם ואפשר לוותר גם
אופן ההכנה:
לחמם באיטיות עד ביעבוע, להנמיך אש ולבשל בערך שלושת רבעי שעה.
מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
יאללה, תכינו טוסט ותיהיו בריאים. שום זה החיים עצמם
תגובה אחת
הבעיה היחידה היא ששום פנינה משווק במחוזותינו על ידי חוות תקוע, או שיני השום הקלופות בצנצנת, זה שום שמיובא מסין. רצוי בהחלט להחזיר לכל סוגי השום את כבוד החקלאות הישראלית, גם אם היא יקרה יותר.