זו לא באמת שווארמה אבל הטעם אפילו יותר טוב. אה, והיא לא באמת שווארמה לילדים אלא לכולם! כמה דקות ואתם עם פיתה ביד!
שווארמה ביתית קצת אחרת
מצרכים:
סטייק פרגית עם עור
תערובת תבלינים:
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף אבקת שום
2 כפות גריל עוף
1 כף שטוחה מלח
אופן הכנה:
מערבבים את תערובת התבלינים ושומרים בצנצנת נקייה ואטומה.
מפזרים מתערובת התבלינים על פרגיות עם העור שלהן. אפשר ואף רצוי לתת לזה לשבת במקרר שעה (עד לילה שלם).
מחממים מחבת פסים שתיהיה חמה מאד. יוצקים מעט שמן זית וצורבים פרגיות על הצד של העור ולוחצים את העוף כלפי המחבת. צורבים 3 דק והופכים צד. צורבים עוד 3-5 דק.
אם לא רוצים להתעסק עם מחבת אפשר לוותר ופשוט לסדר פרגיות בתבנית. להזליף מעט שמן ולהכניס לתנור ל20 דק בתנור שחומם מראש ל220 מעלות.
נותנים לפרגית לנוח שתי דק ואז פורסים דק בעזרת סכין חדה.
סלט, חומוס, טחינה, צ׳יפס, פיתות ואתם מוכנים להפעיל מזגן, להקפיא את החדר, לראות סרט ולתקוע מנה. לבריאות❤️