שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

רביולי גבינה ברוטב שמנת

אז קיבלתי מכונת פסטה, ובשנייה וחצי נכנסתי למטבח להפתיע את מוּני ברביולי כוכבים, ולא סתם כוכבים אלא בשני צבעים, כי בואו בכל זאת מדובר פה בירח מכובד מאד שדואג להאיר את כולנו.
זה נראה אולי קצת מסובך, אבל זה הרבה יותר מרשים ממסובך וזה לוקח ממש תיק תק. אם התגברתם על שלב הכנת הבצק, עברתם כבר יותר מחצי הדרך לירח.
יש המון הסברים בסרטון שאני מצרף לכם מהרילס באינסטגרם שלי, ובקצב שפוי יותר לאנשים כמוני עם הפרעות. כל ההפרעות, סמכו עלי.
אז הנה מתכון ואני באמת לא מבין למה אתםן מחכיםות!!!

פסטה סלק

רביולי גבינה ברוטב שמנת

מצרכים:

בצק:

500 גרם קמח
חצי כפית מלח
חמישה חלמונים
חצי כוס סלק

רוטב שמנת:

50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת 38%
2 כפות פרמז'ן

מילוי לרביולי:

חבילה ריקוטה פרסקה
1/2 כוס קשקבל מגורר
1/4 כוס פרמז'ן
מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

בצק:

מניחים הכל בקערת קמח כמו בסרטון.
בעזרת מזלג משקשקים את הביצים ומוסיפים כל פעם קמח מהצדדים. מתקבל בצק פירורי. אל תתפתו להוסיף סתם נוזלים. תתחילו ללוש עד שמתקבל כדור סופר סטייל ותעטפו אותו בניילון נצמד ושעה למקרר.
להכין את הכדור הסגול תזדקקו לחצי כוס מיץ סלק (אפשר קנוי אבל עדיף לסחוט טרי).

(אופן ההכנה זהה לבצק הרגיל).

אחרי שעה חוצים כל כדור לחצי, ומרדדים בידיים לקבלת מלבן.

הגענו למכונת הפסטה בשעה טובה:
מתחילים במס' 1 ומרדדים. מקמחים קלות ומרדדים שוב. מקמחים קלות ועוברים לרדד על מס' 2. מס' 3 וכן הלאה עד מס' 5.
הגעתם לחמש? מהמם. כל דף פסטה נחצה בדיוק לחצי.
מעבירים את המכונה למצב פטוצ׳יני (יש שני מצבים במכונה, לא לדאוג) ומעבירים את הבצק לקבלת רצועות בצק מושלמות. מקמחים קלות.
אותו הדבר בדיוק עם הבצק סלק.
ועכשיו על משטח מקומח מסדרים רצועות בצק צהוב. מקפלים לחצי את כל הרצועות האי זוגיות (כמו בסרטון) ומניחים לרוחב רצועה של בצק סלק.
ואז מקפלים חזרה את הרצועות שקופלו, ומקפלים את אלו שטרם קופלו מעל הרצועה (נשמע מסובך אבל באלוהים תסתכלו בסרטון)
קיבלתם שטיח מהמם וכעת קטמו את הקצוות.
את הדף שנותר תניחו על המשטח, מעט מילוי ואז לכסות בשטיח שרקמתם. קורצים בעזרת כל קורצן שיש לכם ואתם אוהבים.

מבשלים במים רותחים ומעבירים לצלחת. יוצקים רוטב שמנת ואתם בשמיים עם הירח והכוכבים.

רוטב שמנת:

רתיחה עדינה של כל המצרכים ואז מנמיכים את האש. מתבלים ומצמצים שלוש דק'.

רביולי גבינה ברוטב שמנת

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

קינוחי גבינה אישיים

קינוחי גבינה אישיים

טוב נו, זה באמת מסוג המתכונים האלו, שהם הכי פשוטים אבל עושים רושם מהמם. במיוחד אם יש לכם בבית דובדבנים, פירות יער או אולי איזה

רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי

רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי

להכין רביולי בבית זה לא כל- כך מורכב כמו שזה נשמע וכמו שאנשים מפחדים מזה. לפעם ראשונה- הייתי הולך על רביולי במילוי לאבנה עזים וזעתר טרי. חובה

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה אורז כבר משעמם אותי. מג׳דרה קוסקוס עם עדשים שחורות ובצל שחום- זה כבר משהו אחר.   הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם 🙂 מג׳דרה קוסקוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)