כבר לפני הצהריים. קציצות בקר על הכוונת.
כל הבית מתחיל להיות רעב.
אם אתם הורים לילדים אתם בטח תבינו אותי ותזדהו, ואם אתם הורים למתבגרים- אז בכלל. אני אפילו דיי חושש לשמוע.
אתם יודעים איך זה, עכשיו בסגר המקולל כשכולנו סגורים בבתים זה מרגיש כאילו אנחנו קצת חיים מארוחה לארוחה, ומשתדלים להעביר את הזמן בין לבין.
ובתפריט הצהריים של היום: קציצות בקר וברוקולי- שאני הכנתי מחצי כמות של בקר וחצי כמות של עוף, זה נותן לקציצות מרקם רך שאין כמותו.
אז נקרא להן קציצות חצי בקר חצי עוף עם ברוקולי, בתבשיל מהיר של תפוחי אדמה.
ארוחת צהריים הכי קלה להכנה והכי טעימה שסוגרת את כל הפינות. וגם את כל הפיות. חשוב לא פחות. 😉
ספרו לי אם אהבתם ותייגו אותי באינסטגרם!
מתכונים נוספים לארוחת צהריים תוכלו למצוא כאן.
קציצות בקר עם ברוקולי ותפוחי אדמה
מרכיבים:
שמן זית
2 בצלים פרוסים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
מים חמים לכיסוי
כפית מלח
1/2 כפית פלפל
לקציצות
1/2 קילו בשר טחון (אני אוהב חצי עוף חצי בקר)
1 כוס פירורי ברוקולי נא (פשוט לגרר על פומפייה)
1 ביצה
2 פרוסות לחם מושרה במים וסחוט וקצוץ היטב
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
שמן זית לצריבה
אופן ההכנה:
- מניחים את כל מרכיבי הקציצות למעט שמן הזית בקערה ומערבבים היטב.
- מחממים שמן זית ומתחילים לצרוב את הקציצות מס׳ דקות מכל כיוון עד שהן מקבלת צבע שחום ויפה. מניחים בצד.
- מטגנים בשמן זית את הבצלים ואת תפוחי האדמה כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
- לאחר כ2 דקות, נוסיף את קציצות הבשר לסיר ונמלא מים עד שהן מכוסות. מוסיפים מלח ופלפל ומכסים את הסיר.
- מבשלים 20 דקות, ולאחר מכן מסירים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים ואוכלים בהנאה רבה 🙂
5 תגובות
הי! לטובת מי שלא גר בישראל, תוכל לבבקשה לפרט כמה מ"ל/כפות יש ב"רסק עגבניות קטן"?
תודה רבה! כמה כיף לקרוא את הבלוג.
100
היי,
במקום הלחם. אפשר פירורי לחם, אם כן כמה כפות?
מתכון מעולה וטעים. תודה!!!
הכנתי בלי ברוקלי כי לא היה והוספתי מעט כמון גם לתערובת הקציצות. עוד דבר נוסף הוא שהוספתי מעט סוכר לרוטב של התפוחי אדמה כדי לאזן את הטעם של הרסק.
עומר אני סטלה חרבות מכין פעם ראשונה בחיים שלי לקח לי כמעט 3 שעות כבר 12 וחצי בלילה מקווה שיצא טעים