ומה אוכלים לצהריים?
קציצות בקר ועוף ממולאות בפירה ומתבשלות להן בסאלמטק בבצלים מקורמלים מתקתקים.
אז איך מכינים? טוב ששאלתם!
קציצות בקר ועוף במילוי פירה
מצרכים:
חצי קילו בקר טחון
חצי קילו עוף טחון
ביצה
רבע כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 בצלים
רבע כוס שמן
2 כפות סילאן
רבע כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את 2 סוגי הבשר, מוסיפים ביצה ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
קולפים 3 תפוחי אדמה בינונים ומבשלים במים עם מעט מלח לריכוך. מסננים ומייבשים היטב. מועכים לפירה ושולחים לקירור.
פורסים שלושה בצלים לחצי ואז לחצאי טבעות דקות. רבע כוס שמן במחבת ולהעביר את הבצל לתוך השמן. להבה נמוכה ותנו לזה זמן. בלי להאיץ. הכל באיזי. חצי שעה שכל כמה רגעים רק תזכרו לערבב.
הפירה התקרר וזה זמן מופלא לכדרר כדורים פיצים. רבע מגודל כדורי הקציצה.
לוקחים קציצה ביד ומשטחים אותה. במרכזה מניחים כדור פירה וסוגרים את הקציצה על הפירה ומכדררים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם שאר הבשר.
הבצלים במחבת כבר התקרמלו להם, נוסיף 2 כפות סילאן טבעי ורבע כוס מים רותחים. מערבבים היטב. מוסיפים קציצות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומכסים למשך 20 דק. הופכים את הקציצות וממשיכים לבשל בלי מכסה עשר דק.
ב ת א ב ו ן