קציצות בקר ועוף במילוי פירה

ומה אוכלים לצהריים?
קציצות בקר ועוף ממולאות בפירה ומתבשלות להן בסאלמטק בבצלים מקורמלים מתקתקים.
אז איך מכינים? טוב ששאלתם!

קציצות בקר ועוף במילוי פירה

קציצות בקר ועוף במילוי פירה

מצרכים:

חצי קילו בקר טחון
חצי קילו עוף טחון
ביצה
רבע כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 בצלים
רבע כוס שמן
2 כפות סילאן
רבע כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את 2 סוגי הבשר, מוסיפים ביצה ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
קולפים 3 תפוחי אדמה בינונים ומבשלים במים עם מעט מלח לריכוך. מסננים ומייבשים היטב. מועכים לפירה ושולחים לקירור.
פורסים שלושה בצלים לחצי ואז לחצאי טבעות דקות. רבע כוס שמן במחבת ולהעביר את הבצל לתוך השמן. להבה נמוכה ותנו לזה זמן. בלי להאיץ. הכל באיזי. חצי שעה שכל כמה רגעים רק תזכרו לערבב.
הפירה התקרר וזה זמן מופלא לכדרר כדורים פיצים. רבע מגודל כדורי הקציצה.
לוקחים קציצה ביד ומשטחים אותה. במרכזה מניחים כדור פירה וסוגרים את הקציצה על הפירה ומכדררים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם שאר הבשר.
הבצלים במחבת כבר התקרמלו להם, נוסיף 2 כפות סילאן טבעי ורבע כוס מים רותחים. מערבבים היטב. מוסיפים קציצות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומכסים למשך 20 דק. הופכים את הקציצות וממשיכים לבשל בלי מכסה עשר דק.
ב ת א ב ו ן

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט ירקות עם קרח

סלט ירקות עם קרח

מי שעוקב אחרי מספיק זמן יודע שאחד הסלטים האהובים עלי בבית זה הסלט ירקות קצוץ דק עם המון לימון, שמן זית והכי חשוב קוביות קרח

מרק כתום וגם: קרקר מדף אורז

אני נוטה שלא לסווג אוכל לפי הצבע של הגלם המרכזי בו, אבל בינינו, אין דבר שמגרה ומפעיל את בלוטות הטעם שלנו יותר מאשר צמד המילים מרק כתום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)