קניידלך זה אחד המאכלים שאני הכי אוהב. אני אוהב אותם רכים, גדולים, מלאי טעם ובשלוש שנים האחרונות נטולי קמח מצה. מכיוון שלא יכולתי לוותר על קניידלך כקטוגני, ככה נולד לו המתכון הבא:
קניידלך שהוא בעצם קציצת עוף נימוחה ושמנמנה מעושרת בשומן של מח עצם אבל בקלות ניתן להחליף לשמן זית, חמאה, גהי, שמן קיטו או שומן אווז (רק לא שמן צמחי מסריח), ביצים טריות, קמח שקדים ופסיליום שמכיר כל קטוגני שהתנסה באפייה.
לא אשקר ולא אפריז אם אגיד שהקניידלך הזה לא רואה ממטר קניידלך רגיל. ממליץ לכם לנסות.
קניידלך קטוגני
מצרכים:
180 גר' קמח שקדים
150 גר' פרגית טחונה
1 כף פסיליום
3 ביצים לארג'
1/4 כוס מים
1/2 כוס שומן מח עצם מומס (ניצן להחליף בשמן זית/שומן אווז/עוף/בקר/חמאה/גהי)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים הכל היטב. שעה מנוחה במקרר. לכדרר בעזרת ידיים רטובות במים. להשליך למרק רותח לעשר דק'.
בתאבון!