קציצות פרגית לימוניות בשומר ובצלים 

קציצות פרגית לימוניות

 

חיכיתי ליום הזה המון המון זמן.
העסקים של חבריי המסעדנים ושלי- סגורים כבר מספר חודשים לא מבוטל.
ותודה לאל- שהיום הזה הגיע. המסעדות נפתחות מחדש.
אין מרוגש ממני.
התגעגעתי לזה כל כך.

ומי יודע אם לא יסגרו עלינו בעוד חודש? אף אחד.
אז זו שמחה שמהולה בכל החרדות, פחדים וחששות האפשריים.
אבל אין מה לעשות, עם זה ננצח.

ולענייננו,
את הקציצות פרגית הנפלאות האלו הכנתי בצהרי שבת האחרונים.
לרוב, זה זמן מעולה בשבילי להעמיד כמה סירים לכל המשפחה
וגם לצפויים לבקר…

זהו.
קציצות פרגית לימוניות, נחות על שומר ובצל, עם זיתים, אפונת שלג ופלחי לימון.
שיהיה בתיאבון.

מכינים גם? תראו לי באינסטגרם, אני מת על זה.

קציצות פרגית לימוניות בשומר ובצלים

מרכיבים:

לקציצות
1 קילו פרגית טחונה
1 ביצה
1 כפית כורכום
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 כפית מלח
שמן זית לטיגון

לתבשיל
1 בצל יבש חתוך ל6
2 שומר חתוך לרבעים
6 שיני שום
20 זיתים
20 תרמילי אפונת שלג
1 לימון פרוס לפלחים של 1/6
כפית כורכום
חצי כפית מלח
2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה: 

  1. מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים אותם היטב. מקצצים לקציצות בגודל שאתם אוהבים ומניחים בצד.
  2. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הקציצות בעדינות, כ-5 דקות מכל צד עד שהן משחימות. מניחים על נייר סופג.
  3. משתמשים באותו סיר- ומניחים בו את חתיכות הבצל, רבעי השומר, שיני שום וצורבים כ-10 דקות. (נזהרים לא לשרוף).
  4. מוסיפים את הקציצות, זיתים, אפונת שלג ופלחי לימון. מתבלים בכורכום ומלח.
  5. מוסיפים לתבשיל 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומביאים עד לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  6. מורידים את המכסה, מגבירים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות ולהצטמטם.
  7. מתקנים תיבול אם יש צורך ואוכלים!
  8. ממליץ מהלב להגיש עם אורז. תעשו את זה 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

אסאדו

אסאדו מפורק משלושה מרכיבים

לפני שנתיים וחצי החלטתי להתחיל לעבוד מהבית. זה החל שנה קודם. במקום עשרה ימים של עבודה בשבוע התחלתי להגיע מהמושב לעיר פעמיים שלוש בשבוע בלבד.

סוכריות דלעת המיתולוגיות

סוכריות דלעת שהפכו מיתולוגיות עוד אז בשנת 2011, בימי מסעדת השולחן האהובה. עכשיו אפשר להכין אותן גם בבית, עם כל השלבים וההוראות המדוייקות.

בצק עלים ממולא פרגית

בצק עלים ממולא בפרגית

אחת לכמה זמן יש איזו המצאה קולינרית שאני מתעצבן ממש שלא אני חשבתי עליה קודם, ואני מדבר על הבצקים המצוננים של שמרית. אני מדגיש –

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)