לא יודע מה אבל אין לי ממש מצב רוח לכתוב לכם פה פתיח ארוך על המנה. יום כזה.
רק אגיד שהיא באמת טעימה ברמות, מרשימה בטירוף וקלה להכנה.
יאללה מתכון
קונכיות פסטה במילוי תרד וגבינות
מצרכים:
40 קונכיות פסטה
לרוטב:
30 עגבניות שרי
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק חריף
6-7 שיני שום
שמן זית
מלח ופלפל
למילוי:
1/4 כוס שמז
2 צרורות תרד שטופים וקצוצים
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום
100 גר פטה יוונית
100 גר ריקוטה
50 פרמזן
פלפל שחור
מעט מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל250 מעלות
שמים את כל מרכיבי הרוטב בתבנית חסינת חום שמתאימה לתנור וצולים 20 דק
מוציאים מהתנור ומעבירים הכל לבלנדר לטחינה. טועמים ומתבלים.
בסיר עם מים רותחים מבשלים 40 קונכיות פסטה חצי בישול, מסננים ומקררים.
מילוי:
מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה ומוסיפים תרד ושום. מקפיצים עד שהתרד מתכווצצ׳ לחלוטין. מעבירים למסננת לכמה דק.
מערבבים בקערה את התרד המוקפץ יחד עם שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.
יוצקים את הרוטב לתבנית, ממלאים כל קונכייה במילוי ומניחים ברוטב.
מפזרים פרמזן ומכניסים לתנור ל25 דק