שביקשו ממני להכין לביבות מעניינות היה גשם זלעפות בחוץ.
לרגע הרגשתי בחורף אירופאי. בלי להתבלבל ויתרתי על הלביבה המסורתית והחלטתי לאחד אותה עם אחיה הקרוב רחוק – קוגל תפוחי אדמה המזרח אירופאי.
פרוסות דקיקות של תפו"א, ביצים, שמן זית (לא כך במקור, אבל זה פי אלף שווה יותר) והמון פלפל שחור, וכדי לזרום עם תחושת החורף הקסומה הוספתי ערמונים קלופים שישר מטיסים אותנו למחוזות השלג.
אני מת על ערמונים אבל מה לעשות שלא תמיד יש לי כוח וזמן לפצלח אותם מקליפתם. הערמונים בוואקום חוסכים זמן ומספקים את העבודה מצוין.
קוגל תפוחי אדמה
מצרכים:
1 קילו תפו"א קלוף ומגורר גס
1/2 כוס שמן זית
5 ביצים L
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 שקית ערמונים גרין
אופן ההכנה:
תנור על 220
מערבבים ביצים, שמן, ערמונים ותבלינים.
יוצקים על התפו"א המגורר.
מערבבים היטב.
מרפדים אינגליש קייק בנייר אפייה ויוצקים הכל פנימה.
מכסים בנייר אפייה ונייר כסף
אופים שעתיים
פורסים ומגישים
מוציאים