אינגרי עיראקי זה אחד הדברים הכי טעימים שיש. בשר שמתבשל שעות ברוטב עגבניות חמוץ מתוק עם חצילים מטוגנים או צלויים בתנור, יש כאלו שמוסיפים גם נענע טרייה אבל אצלנו בבית אסור לבשל נענע כי גם שירנקה וגם הילדים מתעבים נענע שעוברת חימום. גם בתה. מצד שני אני נחרד משתיית תה ככה שאנחנו מתאימים כנראה כמשפחה. בכל אופן התבשיל מזכיר ממש רטטוי צרפתי שמורכב לרוב מרוטב עגבניות חמוץ מתוק, חצילים ופלפלים מטוגנים רק שפה ויתרנו על הפלפלים והוספנו בשר. במקור מתבלים את הרוטב בסוכר ולימון, אני הוספתי רכז רימונים אמיתי נטול סוכר ומעט דבש. את המנה הגשתי עם סלט ירקות קצוץ מתובל בלימון וקרח גרוס שזה החיים וכמובן טחינה בצד ואורז לבן מתחת. האורז בושל בנוזל שבישלתי בו את הבשר ואז מתקבל גם אורז בכי מרוב שטעים.
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
1/2 קילו אונטריב קוביות
מים לכיסוי
מלח ופלפל
לחצילים:
שני חצילים קלופים ופרוסים לרוחבם
שמן זית
מלח ופלפל
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
30 עגבניות שרי חצויות
5 שיני שום פרוסות
1 כף גדושה רכז רימונים אמיתי
1 כף דבש או שתי כפות סוכר
1 לימון סחוט
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
בסיר רחב יוצקים שמן וצורבים בשר. מתבלים. יוצקים מים רותחים ומבשלים שעתיים עד ריכוך.
לרוטב:
בשמן זית בחום נמוך מאדים שום. מגבירים להבה ומוסיפים עגבניות חצויות. מכסים את הסיר ומבשלים עשר דק. מסירים מכסה ומועכים את העגבניות היטב בעזרת כף עץ. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים 15 דק.
מוסיפים לרוטב את הבשר ושתי כוסות מנוזל הבישול שלו. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה.
מסדרים חציל על נייר אפייה ומורחים בשמן. מתבלים וצולים 25 דק ב200 מעלות ועד השחמה.
מסדרים חצילים על הקדרה בדיוק כמו בסרטון ומבשלים מכוסה 25 דק.
מגישים עם אורז, סלט, טחינה ולימון