פורסם בשיתוף: ערוץ האוכל
הכנתם גם? שתפו אותי באינסטגרם
קבב רומני ממולא שום קונפי
שום קונפי
מצרכים:
10 שיני שום
שמן זית
אופן הכנה:
מכניסים לסיר שמן זית / צמחי ו- 10 שיני שום. מקרמלים את השום על אש נמוכה למשך כ- 20 דקות.
קבב
מצרכים:
1 ק״ג בשר מס׳ 2 טחון
100 גרם שומן בקר טחון או קצוץ
טימין יבש
מלח
פלפל שחור
חצי כוס סודה
אופן הכנת הקבב: לשים יחד את הבשר, שומן הבקר, התבלינים והסודה לעיסה מעורבבת היטב. מקבבים את הקציצה ויוצרים עם האצבע חור – מכניסים שן שום קונפי וסוגרים מסביב. מטגנים את הקבבים על המנגל או במחבת.
רוטב עשבים –
¼ כוס שמן זית
2 כפות חומץ
מלח
פלפל שחור
1 שום קונפי
3-4 שיני שום כתושות
אורגנו טרי
טימין טרי
אופן הכנה: קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים היטב הכל.
הרכבת המנה:
מורחים את רוטב העשבים על הקבבים המטוגנים ונותנים עוד נגיעה של שמן זית, מיץ לימון ושיני שום קונפי מסביב.