הייתה לי פעם פנטזיה למלא צ׳ורוס בשוקולד ומימשתי אותה עוד בחדר האוכל,
ואז פתאום, לא מזמן כשהתווכחתי עם עצמי על משהו, לא זוכר על מה (זה קורה לי לעיתים.. גם לא לזכור וגם להתווכח עם עצמי) לא משנה, סטיתי מהנושא.
לא מזמן התחשק לי כדורי צ׳ורוס ממולאים באוראו ולהגיש אותם בגביע גלידה עם קצפת וקרמל מלוח וטופי ואסיד. ואז הגשמתי את החלום הזה בקאליפסו.
אה, נזכרתי. רבתי עם עצמי על האם להעלות את הכדורי צ׳ורוס או את הצ׳ורוס הממולא, ואז נזכרתי שבעצם העלתי לפני כמה ימים את הצ׳ורוס הממולא.
זהו. ואוו!!
הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם
צ׳ורוס באיזה צורה שתבחרו
מרכיבים:
2 כוסות חלב (אפשר מים)
200 גרם חמאה (כן, אפשר תחליף)
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 וחצי כוסות קמח
3 ביצים
שמן חמניות לטיגון
סוכר לציפוי (אפשר לתבל גם בקינמון- הבעיה היא שהוא יצור מתעתע, מצד אחד מחמם ומפנק ומצד שני עלול להשתלט ולהרוס לך בגדול את החיים)
לגנאש שוקולד לציפוי
250 מ״ל שמנת מתוקה (חבילה סטנדרטית)
100 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
- בסיר מביאים לרתיחה חלב, חמאה, סוכר, מלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומעבירים למיקסר עם וו לישה. לשים באיטיות ומוסיפים ביצה אחרי ביצה. את הבצק מעבירים לשק זילוף ומזליפים על נייר אפייה צורות מוזרות.
- מקררים היטב. אפשרי להקפיא.
- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. מעבירים ישירות לקערה עם סוכר.
- תכינו גאנש ליד, שוקולטה, ריבת חלב, קצפת או מה שמתחשק לכם.